Μετανάστες στη Λέρο τα έκαναν γυαλιά καρφιά

0

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών στο νησί της Λέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με ξύλα, πέτρες και… τσεκούρια. Από τη βίαιη επίθεση ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν παράγοντες του δήμου Λέρου, κάποιοι ξεσήκωσαν τους μετανάστες με αφορμή την έλευση στο νησί του ΝΑ Αιγαίου των εθελοντών οι οποίοι τις επόμενες μέρες θα προσφέρουν στους κατοίκους του νησιού ιατρική βοήθεια.

Το απόγευμα, συγκεκριμένα, σημειώθηκαν επεισόδια με ομάδα μεταναστών που φιλοξενούνται στις ειδικές εγκαταστάσεις οι οποίοι ζητούσαν επιτακτικά να φύγουν από την χώρα.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κρότου-λάμψης αλλά επειδή υστερούσαν αριθμητικά και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, υποχώρησαν σε διπλανό κτίριο που έχει το Λιμενικό.

Οι μετανάστες «πολιόρκησαν» το κτίριο του Λιμενικού για αρκετή ώρα μέχρι να οργανωθεί επιχείρηση από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να τους απομακρύνουν κάτι που έγινε λίγο αργότερα. Να υπενθυμίσουμε ότι στο hotspot της Λέρου κρατούνται περί τους 650 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως Αφγανικής και Πακιστανικής καταγωγής.

Share.

Comments are closed.