Ένα Χρυσό ένα Ασημένιο και τρία Χάλκινα Μετάλλια στην 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων 2016

0

Ολοκληρώθηκε η 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σλάτινα της Ρουμανίας από 24 έως 29 Ιουνίου 2016 με τη συμμετοχή μαθητών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι Έλληνες μαθητές, πήραν ένα Χρυσό, ένα Αργυρό και τρία Χάλκινα Μετάλλια, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Συγκεκριμένα:

Λώλας Δημήτριος Τρίκαλα Χρυσό  Μετάλλιο
Μηλιώρη Ειρήνη Αθήνα Αργυρό  Μετάλλιο
Λιγνός Ορέστης Αθήνα Χάλκινο Μετάλλιο
Πλοιαρίδης Ορφέας Θεσσαλονίκη Χάλκινο Μετάλλιο
Τσαταλμπασίδης Ορέστης Αλεξανδρούπολη Χάλκινο Μετάλλιο

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι Μαθηματικοί κ. Σιλουανός Μπραζιτίκος και Βασίλειος Βισκαδουράκης

Η επιτυχία των ελλήνων μαθητών είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σ’ αυτή τη διοργάνωση συμμετείχαν και εθνικές ομάδες από άλλες χώρες με παράδοση επιτυχιών στις Μαθηματικές Ολυμπιάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ορέστης Λιγνός είναι μαθητής της τετάρτης τάξης του Δημοτικού. Αυτό κι αν είναι παγκόσμια διάκριση! Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ορέστης για πρώτη φορά είχε διακριθεί στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» όταν ήταν μαθητής της Α’ Δημοτικού, οπότε είχε αριστεύσει στα θέματα των μαθητών της Ε’ Τάξης του Δημοτικού. Την επόμενη χρονιά αρίστευσε στα θέματα της ΣΤ’ Τάξης Και την μεθεπόμενη στα θέματα του Θαλή, για μαθητές Γυμνασίου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της Ελληνικής αποστολής, οι οποίοι δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια και σημαντικές επιδόσεις στα Μαθηματικά.

Ελπίζουμε να έχει ενημερωθεί για αυτές τις επιτυχίες και ο υπουργός Μπαλτάς, ο μαχητής της αριστείας κατά το παρελθόν.

Φυσικά για άλλη μια χρονιά το ελληνικό κράτος απουσίασε μιας και μεγάλος Χορηγός της Ελληνικής Ομάδας ήταν το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Share.

Comments are closed.