Καταγγελία – σοκ: Πρόσφυγες πωλούνται για 15.000 ευρώ σε εμπόρους οργάνων

0

Οι πρόσφυγες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τους διακινητές τους για να διασχίσουν τη Μεσόγειο, δολοφονούνται και πωλούνται σε εμπόρους οργάνων, υποστήριξε ο Nuredin Wehabrebi Atta, πρώην διακινητής προσφύγων σε κατάθεσή του στις ιταλικές αρχές, αναφέρει η εφημερίδα, Telegraph.

Ο Nuredin Wehabrebi Atta συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία το 2014 και έχει καταδικαστεί  σε πενταετή φυλάκιση. Είναι ο πρώτος αλλοδαπός που έχει τεθεί υπό τη προστασία μαρτύρων στην Ιταλία, καθώς οι αποκαλύψεις του οδήγησαν στη σύλληψη πολλών μελών ενός τεράστιου δικτύου διακίνησης προσφύγων, ναρκωτικών και όπλων.

Αυτοί που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το ταξίδι, όπως υποστηρίζει:

Η κατάθεση του αποτελεί «κλειδί» στην έρευνα για το δίκτυο διακινητών, με την ιταλική αστυνομία να έχει προβεί ήδη στην σύλληψη 38 υπόπτων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ανγκελίνο Αλφάνο δήλωσε πως οι αρχές πραγματοποίησαν «ένα σκληρό πλήγμα» στο εγκληματικό δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιεί τη Ρώμη για τις οικονομικές συναλλαγές του.

Ο κ. Ατα θα είναι ο πρώτος αλλοδαπός, ο οποίος θα βρεθεί υπό προστασία μαρτύρων στην Ιταλία. Ο λόγος που ομολόγησε το τι συμβαίνει με το δίκτυο διακινητών ήταν το σοκ του από τον θάνατο των προσφύγων στη Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα τον θάνατο των 360 ανθρώπων στην Λαμπεντούζα.

«Οι θάνατοι που γνώριζα ήταν μόνο ένα μικρό μέρος αυτού», είπε, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο της Josephine McKenna της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph με τίτλο «Migrants who cannot pay are being sold for organs, smuggler tells Italian authorities» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.