Διαρκείς διαβουλεύσεις Μαρινόπουλου – τραπεζών

0

Διαρκείς είναι οι συσκέψεις μεταξύ στελεχών του Ομίλου Μαρινόπουλος και τραπεζιτών προκειμένου να βρεθεί μια λύση που αφενός θα διασφαλίζει τη ρευστότητα που έχει ανάγκη η εταιρεία, αλλά και να θέτει τις βάσεις για την διάσωση του επιχειρηματικού ομίλου.

«Γίνονται διαρκώς συζητήσεις με όλους», ανέφερε στο CNN Greece τραπεζική πηγή, επιβεβαιώνοντας πως υπήρξαν σήμερα επαφές με τον Όμιλο Μαρινόπουλο, αλλά όχι με κυβερνητικά στελέχη ή την πλευρά του Σκλαβενίτη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή βασική στόχευση των τραπεζών είναι να διασφαλίσουν πως η εταιρεία θα χρηματοδοτηθεί προσωρινά με 20 -25 εκατ. Ευρώ προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της έως τις 21 Σεπτεμβρίου όταν θα επιδικαστεί και η υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Παράλληλα συντάσσονται τα σχετικά σχέδια αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσουν στην είσοδο του Σκλαβενίτη ως στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία. Όπως έχει αποσαφηνιστεί η Σκλαβενίτης δεν θα χρηματοδοτήσει και δεν θα αναλάβει καμία υποχρέωση, πριν υπάρξει συγκεκριμένη συμφωνία και δεν ξεκαθαρίσει η κατάληξη του αιτήματος υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Δεδομένου ότι οι τράπεζες δεν δύνανται να δώσουν φρέσκο χρήμα στη Μαρινόπουλος έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια στην αγορά που φέρουν την εταιρεία να πουλά μέρος των συμμετοχών της στη Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία, αλλά και το 20% της γνωστής επωνυμίας ρούχων και ειδών σπιτιού Marks & Spencer που έχει στην κατοχή της. Ωστόσο, πηγές κοντά στον Όμιλο Μαρινόπουλο δεν επιβεβαιώνουν τα σχετικά σενάρια.

Share.

Comments are closed.