Μακελειό των ISIS στo Ορλάντο της Φλόριντα me 50 νεκρo;yw και 53 τραυματίες

0

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η αμερικανική κοινή γνώμη τις μαρτυρίες για το πλέον πολύνεκρο μακελειό στην ιστορία των ΗΠΑ. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και άλλοι 53 τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου τις πρώτες πρωινές ώρες, σε νάιτκλαμπ του Ορλάντο. O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε το μακελειό κάνοντας λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια, μία πράξη μίσους» και διεμήνυσε πως οι ΗΠΑ δεν θα υποκύψουν στο φόβο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε σήμερα ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για το μακελειό που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, στην Φλόριντα των ΗΠΑ. «Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» επισημαίνεται στο Amaq.

Ο φερόμενος δράστης του μακελειού στο Ορλάντο της Φλόριντας τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προτού επιτεθεί εναντίον των θαμώνων του νυχτερινού κέντρου, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC NEWS.

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα στο κλάμπ και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Όμαρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία. Ο Ματίν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse.

Σημειώνεται ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι.

«Δεν υπάρχει άλλη απειλή μετά το μακελειό που συγκλόνισε το Ορλάντο» δήλωσε ο Ρον Χόπερ ένας υπεύθυνος της ομοσπονδιακής αστυνομίας σήμερα.

Συνέντευξη Τύπου των Αρχών για την ένοπλη επίθεση στο Ορλάντο

«Η Πολιτεία της Φλόριντας κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού. Η πόλη του Ορλάντο επίσης κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού» επιβεβαιώνει το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο σε έναν λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ορισμένοι από τους τραυματίες από την επίθεση στο ναϊτκλάμπ Pulse του Ορλάντο, ανέφερε μια νοσοκομειακή πηγή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, έξι χειρουργοί ειδικευμένοι στην αντιμετώπιση τραυμάτων έχουν κληθεί στα νοσοκομεία της πόλης προκειμένου να χειρουργήσουν τα θύματα.

Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ από έναν δράστη. Η προηγούμενη είχε σημειωθεί το 2007 στην Πολυτεχνική Σχολή της Βιρτζίνια όπου ένας άνδρας σκότωσε 32 σπουδαστές και καθηγητές.

Ο Μπ. Ομπάμα ενημέρωθηκε για τη σφαγή στο Ορλάντο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την επίθεση σε ένα ναϊτκλάμπ του Ορλάντο, στη Φλόριντα, από τη σύμβουλο του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας Λάιζα Μόνακο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να ενημερώνεται τακτικά για τις νεώτερες εξελίξεις μιας από τις χειρότερες σφαγές που έχουν σημειωθεί ποτέ στις ΗΠΑ και διέταξε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση “να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια” στις τοπικές αρχές.

Share.

Comments are closed.