Ο Όμιλος ΑΚΤΙΔΑ σε προπαρασκευαστική συνάντηση στην Πάτρα

0

Σημαντική πρόοδο εμβάθυνσης των θέσεων Ομίλου Ακτίδα με την προπαρασκευαστική συνάντηση που έγινε στην Πάτρα, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016. Στόχος ήταν η ολοκλήρωση εκτιμήσεων και ρεαλιστικών προτάσεων με θέμα «Αλλαγή στο Κράτος, Νέα Ανάπτυξη». Στην συνέχεια θα ακολουθήσει προπαρασκευαστική συνάντηση σε Κρήτη ή Θράκη με θέμα το ΚΡΑΤΟΣ.

Το Έργο – Αποτέλεσμα αυτού του κύκλου πρωτοβουλίας της Ακτίδας από τις συναντήσεις σε Αθήνα 22/12/2015, Πάτρα 18/05/2016 και Κρήτη ή Θράκη, θα συγκροτηθεί σε μια ενιαία πρόταση και θα παρουσιαστεί προς συζήτηση στην Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!

Τον διάλογο άνοιξε ο Γιάννης Κόττας , νομικός, συντονιστής του Ομίλου Ακτίδα Δυτικής Ελλάδος, αναφερόμενος στους στόχους του ομίλου, την ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων για την ανάδειξη καινοτόμων και εφαρμόσιμων λύσεων με σαφή κατεύθυνση την πρόοδο στην ζωή των πολιτών, της χώρας, της Ευρώπης!

Ξεχωριστή αίσθηση προκάλεσαν:

Οι θέσεις του Αλέκου Παπαδόπουλου για το τι οδήγησε στην κρίση, με την διάκριση ανάμεσα στην Μεγέθυνση και την Ανάπτυξη της οικονομίας, την διάσταση αντικειμενικών και υποκειμενικών ευθυνών σε μια αναδρομή από την δεκαετία του ´90 έως σήμερα και τις προτάσεις του για το τι μπορεί να γίνει τώρα και τι αλλαγές απαιτούνται στο πολιτικό σύστημα και το κράτος για την δημιουργία ουσιαστικής σταθερότητας και αξιοπιστίας της χώρας.

Η ανάλυση του καθηγητή Κώστα Μελά για τις προκλήσεις και τα περιθώρια ανάπτυξης με τους δημοσιονομικούς καταναγκασμούς όπως επίσης και ποιές αλλά και πώς, μεσομακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις μπορούν να λειτουργήσουν παραγωγικά και αναπτυξιακά.

Επίσης τοποθετήθηκαν οι:

Οι θέσεις του Γ. Αγγελόπουλου Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις απόδοσης των περιφερειακών σχεδίων, του Δ.Καραγεωργόπουλου ( ΓΣΕΕ ) για την ανάπτυξη με ρύθμιση, ποιότητα, ασφάλεια εργασίας, του Ν.Αλεξόπουλου ( ΑΔΕΔΥ ) για σύγχρονη, αποτελεσματική διοίκηση αλλά κυρίως αξιοκρατική και με λειτουργική αυτοτέλεια, μακριά από το πλέγμα των πελατειακών σχέσεων, η παρέμβαση του πρώην δημάρχου Πατρέων Α.Καράβολα για την αποκέντρωση και την εμπιστοσύνη στην αυτοδιοίκηση (Α’ & Β’ βαθμού) με κατασταλαγμένη εμπειρία και γνώση του για την κινητοποίηση όλου του δυναμικού των τοπικών κοινωνιών προκειμένου να ανοίξουν δρόμοι άμεσων βημάτων και προϋποθέσεων δημιουργίας Νέας Ανάπτυξης!

Επίσης σημαντικές ‘ήταν οι τοποθετήσεις – παρεμβάσεις άλλων φορέων της πόλης, όπως του Ν. Ζαφειρόπουλου καθηγητή Πολυτεχνείου Ιωαννίνων, του πρώην Ειδ. Συμβούλου του Υπ. Δικαιοσύνης Μ. Σκανδάμη, του Απόστολου Πόντα Δικηγόρου, του Δ. Οικονόμου Ψυχιάτρου, του Συντονιστή του διαλόγου Νικολάου Ιωσήφ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομη τοποθέτηση του Συντονιστή του ομίλου Σπύρου Παπασπύρου.

Share.

Comments are closed.