Σκάνδαλο ντόπινγκ λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς στο Ρίο

0

Λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, η ΔΟΕ με ανακοίνωση της γνωστοποιεί 31 αποκλεισμούς αθλητών λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Σύμφωνα με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, 31 αθλητές θα αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για παραβάσεις ντόπινγκ μετά την εξέταση 454 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου(2008). Μάλιστα όπως τονίστηκε, η ΔΟΕ περιμένει τα αποτελέσματα από τον επανέλεγχο 250 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πριν τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό από ποιές χώρες ή ποιά αθλήματα προέρχονται οι αποκλεισμοί των αθλητών.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει της ΔΟΕ:

«Η ΔΟΕ επανεξέτασε 454 δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Πρόκειται για διαδικασία που γίνεται σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιντόπινγκ (WADA).
31 αθλητές, από 6 αθλήματα αναμένεται να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ, συμφώνησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ενημερωθούν οι 12 Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι αθλητές. Όλοι όσοι παραβιάζουν τους κανόνες του αντιντόπινγκ θα αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς του Ρίο
».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Tom Adams της ιστοσελίδας eurosport.com με τίτλο «IOC: 31 stars face doping bans for Rio Olympics after Beijing samples re-tested» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.