Πακέτο θα έρθουν στη Βουλή έμμεσοι φόροι, κόκκινα δάνεια και τα μέτρα κάβα

0

«Πακέτο» θα πάνε στη Βουλή αμέσως μόλις συμφωνηθούν με τους εταίρους ο μηχανισμός διόρθωσης -ο λεγόμενος κόφτης-,τα κόκκινα δάνεια, οι έμμεσοι φόροι και το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να τα έχει ψηφίσει όλα έως την 24 Μαΐου και το νέο Eurogroup.

Η καταιγίδα των έμμεσων φόρων για έσοδα 1,8 δισ.

Θα πρέπει να οριστικοποιηθεί και να ψηφιστεί και το πακέτο των έμμεσων φόρων με στόχος να αποδώσει έσοδα 1,8 δισ. ευρώ. Αυτό το πακέτο θεωρείται ακόμη «βαρύτερο» και από τα μέτρα που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η πώληση κόκκινων δανείων και μη  

Θα πρέπει να οριστικοποιηθούν και να περάσουν από τη Βουλή οι διατάξεις για την διαχείριση των κόκκινων δανείων δηλ. της πώλησης τους στα ξένα funds. Όπως αναφέρει στην πρόσφατη επιστολή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup η μοναδική εξαίρεση αφορά δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας εφόσον η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν υπερβαίνει τις 140.000 ευρώ. Ταυτοχρόνως θα ξεκαθαρίσει και τι θα γίνει με την πώληση και των μη κόκκινων δανείων δηλαδή των ενήμερων δανείων.

Ταμείο αποκρατικοποιήσεων 

Να προχωρήσει η σύσταση του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων που θα πρέπει να λειτουργεί πλήρως έως τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τον διορισμό του εποπτικού συμβουλίου του Ταμείου μέσα στον Ιούνιο. Η συμφωνία για το πενταμελές εποπτικό συμβούλιο προβλέπει ότι δυο μέλη θα ορίζονται από τους πιστωτές.

Share.

Comments are closed.