Κυβερνητική αντιπροσωπεία στα Ιεροσόλυμα το Μ. Σάββατο για την Αφή του Αγίου Φωτός

0

Mε τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η υποδοχή του Αγίου Φωτός από την κυβέρνηση, εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου και τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα.

Νωρίς το πρωί του Μ. Σαββάτου, στις 7.00πμ, η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία θα παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανάγιο Τάφο θα αναχωρήσει για τα Ιεροσόλυμα, όπου θα έχει συνάντηση και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας κ. Αθανάσιο Μπούρα, τον υπεύθυνο της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Κρέτσο, τον Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, κ. Θεολόγο και τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμ. Δαμιανό, θα μεταβεί στον Ναό της Αναστάσεως για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός και θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα «Ελ.Βενιζέλος» στην Αθήνα αναμένεται να γίνει στις 18.00 και στο Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη στις 21.00. Στο Ελευθέριος Βενιζέλος θα υπάρχει άγημα των Ενόπλων Δυνάμεωντο οποίο θα αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους.

Aναλυτικά το πρόγραμμα:

Σημειώνεται ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός, από τα Ιεροσόλυμα στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, λίγες ώρες πριν από την Ανάσταση, θα γίνει με το αεροσκάφος Empraer-209 της Πολεμικής Αεροπορίας  

Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας θα απογειωθεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα στις 7 το πρωί μεταφέροντας μεταξύ άλλων, εκπροσώπους της κυβέρνησης και του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, με προορισμό το Ισραήλ.

Share.

Comments are closed.