Άγρια διαμάχη Πολλάκη με το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ

0

 Κάθαρση και αναδιοργάνωση του οργανισμού προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Την παραίτηση των μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε ο Παύλος Πολάκης όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΔΣ για ακύρωση του διαγωνισμού των 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών από τις ΜΕΘ.

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τις ΜΕΘ

Την ακύρωση του διαγωνισμού για την πρόσληψη 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών αποφάσισε το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ το βράδυ της Μ. Τρίτης, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κου Παύλου Πολάκη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κος Πολάκης είχε ζητήσει και είχε πάρει τους φακέλους των υποψηφίων στέλνοντας μετακλητή υπάλληλο από το υπουργείο Υγείας, προτού η επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν  παρατυπίες στα δικαιολογητικά των υποψηφίων και ανήρτησε νέα λίστα επιτυχόντων την οποία μεταβίβασε στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ τον κο Γιαννόπουλο.

Σε μία προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις είχε μεταβεί απρόσκλητος, ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός την περασμένη Τετάρτη που συνεδρίαζε το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις για να μην ακυρωθεί ο διαγωνισμός,  όπως είχε διαφανεί ότι θα αποφάσιζε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ σε Πολάκη: Δεν παραιτούμαστε

Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε, ο κ Πολάκης ας βρει άλλη διαδικασία απάντησε μέσω του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος στον  αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος χτες ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα, με ανάρτησή του στο Facebook προανήγγειλε χθες ορισμό νέων μελών.

Η ενέργεια του κ Πολάκη έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο δεν έλαβε απόφαση να υιοθετήσει την τροποποιημένη από τον αναπληρωτή υπουργό λίστα επιτυχόντων βάσει της οποίας είχε εντολή να προχωρήσει στην πρόσληψη 100 γιατρών για τις ΜΕΘ.

Ο κ.  Γιαννόπουλος δήλωσε ότι οι λόγοι που τους ζητούνται οι παραιτήσεις τους είναι αβάσιμοι και σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ.

Δήλωσε μάλιστα ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι το υπουργείο έπρεπε να αναρτήσουν τον προσωρινό πίνακα των προσλήψεων και παρανόμως ο κ Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους.

Ο κ Γιαννόπουλος δήλωσε ότι είναι χαρακτηριστικό πως οι 72 θέσεις έγιναν 56 ενστάσεις, ενώ το 2012 οι αντίστοιχες ενστάσεις ήταν μόλις 10.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ πρόσθεσε ότι δεν είναι υπαιτιότητα του οργανισμού η καθυστέρηση στη στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας, είναι υπαιτιότητα των υπουργών. Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να ζητά να παρανομήσουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ Γιαννόπουλος.

Είπε μάλιστα, ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς έχουν καταθέσει μήνυση τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κα Χριστοφιλοπούλου και οι κύριοι Λοβέρδος και Κεγκέρογλου.

Από ποιους συγκροτείται το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ 

Για όσους δεν το γνωρίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ διορίστηκε ένα χρόνο πίσω, στις 24 Απριλίου του 2015. Δηλαδή από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, πρώην Υφυπουργός Υγείας, ο οποίος προτάθηκε από τους ΑΝΕΛ, ασχέτως αν μετά τα έσπασε με τον Παναγιώτη Καμμένο, λόγω της «διαρροής» της λίστας(;) με τα διαφημιστικά budget σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Αντιπρόεδρος είναι ο κος Ιωάννης Γιαννάκης, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, σοβαρός άνθρωπος όπως ακούγεται, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, μεταξύ των μελών του ΔΣ είναι: Η κα Ευσταθία Πανατοπούλου, Μοριακή Ιολόγος, Δ/ντρια Ιολογίας Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και σύζυγος του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη(!) και ο κος Χαράλαμπος Κουνέλης, Υπάλληλος της Βουλής Σύμβουλος και ο εξ απορρήτων όπως λέγεται του πρώην Υπουργού Υγείας και νυν Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι ο κος Δημήτριος Μπίτας, Οικονομολόγος MSc, η κα Ουρανία Δαφνή, Καθηγήτρια Βιοστατιστικής Σχολής Επιστημών Υγείας, ΕΚΠΑ από τους καλύτερους στη δουλειά της, όπως λένε και καθαρός άνθρωπος, η κα Σταυρούλα Κόκκιζα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας. – Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ο κος Δημήτριος Κουντουράς, ιατρός, Ειδικός Παθολόγος-Ηπατολόγος, (εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος) ο κος Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, Ψυχίατρος, Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.)

Share.

Comments are closed.