Η Ολγα Γεροβασίλη επιβεβαιώνει την τεράστια φρουρά Φλαμπουράρη

0

Μετά τον «σεισμό» που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για την υπερβολική αστυνομική φρουρά (80 άτομα!) του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, η κυβερνητική εκπρόσωπος απλώς τις… επιβεβαίωσε.

Σε δήλωσή της η Ολγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «τα μέτρα αστυνομικής προστασίας των πολιτικών προσώπων, είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και λαμβάνονται όπου και εφ όσον απαιτείται, χωρίς πολιτική διάκριση».

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία – όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος – «επιλέγουν τα μέτρα προστασίας για τον Αλέκο Φλαμπουράρη, προκειμένου να καλλιεργήσουν δυσμενές για την κυβέρνηση κλίμα», υπενθύμισε ότι «η κατοικία του Υπουργού Επικρατείας, έχει γίνει, δύο φορές στο πρόσφατο διάστημα, στόχος οργανωμένης εμπρηστικής επίθεσης».

Το ιστορικό με τη φύλαξη του κ Αλέκου Φλαμπουράρη

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την ασφάλεια και την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο ότι η κυβέρνησή του μείωσε τις φρουρές αστυνομικών που φυλάσσουν πολιτικά πρόσωπα, ο «ΒΗΜΑτοδότης» δημοσίευσε τον αριθμό των προσώπων που προστατεύουν τον υπουργό Επικρατείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «ΒΗΜΑτοδότης», ο κ. Φλαμπουράρης έχει στην υπηρεσία του 80 αστυνομικούς. Μάλιστα, αναφέρει η εφημερίδα, ότι για να βρεθούν τόσοι πολλοί, κάποιοι αποσύρθηκαν από αστυνομικά τμήματα και από άλλες υπηρεσίες της αστυνομίας.

Φυσικά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο υπουργός διαμένει στα Εξάρχεια και έχει δεχθεί μέχρι τώρα δύο επιθέσεις με βόμβες μολότοφ.

2.550 ευρώ θα κοστίσει στον φορολογούμενο η προσωπική ασφάλεια Φλαμπουράρη για το Πάσχα στην Αίγινα

Και σα να μην έφτανε αυτό, δηλαδή ο τεράστιος αριθμός αστυνομικών, αν είναι αληθινός, ήρθε και το επόμενο για να μας κάνει να τα χάσουμε.

Το πρωθυπουργικό γραφείο ενέκρινε ποσό ύψους 2.550 ευρώ για την μετακίνηση της προσωπικής του ασφάλειας στην Αίγινα, όπου θα περάσει τις διακοπές του Πάσχα.

Ο κ. Φλαμπουράρης, ως γνωστόν, διατηρεί εξοχικό σπίτι στο νησί, όπου έχει περάσει πολλά καλοκαίρια, ο Πρωθυπουργός με την σύντροφό του και τα παιδιά τους.

Η αναχώρηση ορίστηκε για την Μεγάλη Παρασκευή 29/4 και η επιστροφή την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαΐου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο έλαβε υπόψιν του «Την ανάγκη πραγματοποίησης δαπάνης ύψους 2.550,00€, για την υπηρεσιακή μετακίνηση της προσωπικής ασφάλειας του Υπουργού Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου από την Αθήνα στην Αίγινα με αναχώρηση στις 29/04/2016 και επιστροφή στην Αθήνα στις 03/05/2016».

Ως εκ τούτου, ενέκρινε την σχετική δαπάνη ύψους 2.550 ευρώ τα οποία συνυπολογίζονται στα έξοδα του πολιτικού γραφείου του υπουργού Επικρατείας.

Το ποσό κατανέμεται με βάση 3 κωδικούς:

  • Κωδικός 0719: 250 ευρώ – Αντιστοιχεί στα εισιτήρια
  • Κωδικός 0721: 1.200 ευρώ – Αντιστοιχεί στην ημερήσια αποζημίωση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ
  • Κωδικός 0722: 1.100 ευρώ – Αντιστοιχεί στην αποζημίωση για
Share.

Comments are closed.