Γαλλικό Πρακτορείο: Δεκάδες πρόσφυγες πέρασαν παράνομα από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ το Σάββατο

0

Κάποιες δεκάδες πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν χθες Σάββατο από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ, παρά το γεγονός ότι τα σύνορα παραμένουν κλειστά, σύμφωνα δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων AFP το οποίο χρησιμοποιεί την μαρτυρία ενός φωτογράφο του.

Σύμφωνα λοιπόν με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο φωτογράφος του είδε την ομάδα των προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη στην πόλη Γευγελή στην ΠΓΔΜ. «Είδα κάποιον να πηδά από έναν θάμνο, μπροστά στο αυτοκίνητο», είπε ο φωτογράφος που ταξίδευε με άλλους δημοσιογράφους. «Μετά είδα 2-3 ακόμη και άλλους 50 να ξεκουράζονται στους θάμνους», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «πολλοί ακόμη» ακολουθούσαν το συγκεκριμένο γκρουπ.

Αν αυτό αληθεύει, οι πρόσφυγες θα πρέπει να περπάτησαν τρεις ώρες από την Ειδομένη έως εκεί, διασχίζοντας και ένα ποτάμι. Η ομάδα περιελάμβανε «πολλές γυναίκες, παιδιά, ακόμη και κάποια που κρατούσε μία γάτα, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν», είπε ο φωτογράφος, προσθέτοντας ότι έδειχναν τρομαγμένοι και κουρασμένοι.

Η αστυνομία των Σκοπίων αρνήθηκε ότι είχε γνώση τέτοιου γεγονότος. «Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόνι Ανγκελόφσκι. «Έχουμε καθημερινά τέτοιες απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα και η αστυνομία παίρνει μέτρα για να προστατεύσει τα σύνορα», πρόσθεσε.

Όσο για τους πρόσφυγες που δήλωσε ότι είδε ο φωτογράφος, συνέχισαν το ταξίδι τους χωρίς να τους πουν ποιος ήταν ο προορισμός τους, με τον ίδιο να εκτιμά ότι κατευθύνονταν προς τη Σερβία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του AFP με τίτλο «Dozens of migrants break through Macedonian border» στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.