Αυτοεξαιρείται η πρόεδρος του Αρ. Πάγου B. Θάνου από την έρευνα για την Τσατάνη

0

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Θάνου ανέθεσε τη διενέργεια της πειθαρχικές έρευνας στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου κ. Ασπασία Καρέλλου.

Αυτό συνέβη λόγω του γεγονότος ότι η κ. Τσατάνη είχε υποβάλει αίτηση εξαίρεσης της κ. Θάνου, στην οποία εμπεριέχονταν πρωτοφανείς καταγγελίες ακόμα και κατά του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφό της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Θάνου αναφέρει χαρακτηριστικά πως «για λόγους προστασίας του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμικού της ρόλου και της Δικαιοσύνης γενικότερα, ανέθεσε την διενέργεια της πειθαρχικής έρευνας και της σύνταξης του σχετικού πορίσματος στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Ασπασία Καρέλλου». 

Την ικανοποίηση του γι αυτή την εξέλιξη εξέφρασε ο Θεμιστοκλής Σοφός, πληρεξούσιος δικηγόρος της υπό πειθαρχική διερεύνηση εισαγγελέως εφετών κας Τσατάνη. 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των καταγγελιών της κας Τσατάνη για παρεμβάσεις και απειλές σε βάρος της με αφορμή την έρευνα που διενεργούσε για τον επιχειρηματία Βγενόπουλο, διερευνώνται και από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.  

Share.

Comments are closed.