Η Ειδομένη ξεσηκώνεται από την «Διεθνή των Αλληλέγγυων»;

0

Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται πια αντιμέτωποι με ανθρώπους και ΜΚΟ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με τους οποίους πριν μερικά χρόνια δεν αποκλείεται να ήταν και μαζί και να διαμαρτύρονταν στους δρόμους και τις πορείες.

Τούτο το λέμε για τώρα τελευταία η κυβερνητική ρητορική βάζει στο στόχαστρό της όλο και περισσότερο αλληλέγγυους και ΜΚΟ για τον «ύποπτο» ρόλο τους σε Ειδομένη και Πειραιά.

Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού της Κυβέρνησης Γ. Κυρίτσης, ο αρμόδιος υπουργός Γ. Μουζάλας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, έχουν αναφερθεί στο ρόλο αλληλέγγυων και ΜΚΟ. 

Για την ακρίβεια «κατηγορούν» κάποιους εξ αυτών ότι προτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες να μη φύγουν από την Ειδομένη και να συνεχίσουν τις προσπάθειες να περάσουν τα σύνορα. Και παράλληλα δίνουν στη δημοσιότητα τα σχετικά έντυπα που κυκλοφορούν κατά καιρούς κυρίως σε Ειδομένη και Πειραιά.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι η έκρηξη βίας στην Ειδομένη έχει υπευθύνους, δείχνοντας για άλλη μία φορά αλληλέγγυους και μέλη «παράξενων» ΜΚΟ, που ακόμη δεν μπορούν να εντοπίσουν.

Όπως λένε από νωρίς το πρωί Κυριακής υπήρχε η πληροφορία για κάλεσμα συνάντησης προσφύγων προκειμένου να περάσουν τα σύνορα. Οι ύποπτοι, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., είναι κυρίως αλλοδαποί υπήκοοι, Γερμανοί, Ισπανοί και Ιταλοί που με διάφορα φυλλάδια, γραμμένα στην αραβική γλώσσα, επιχείρησαν και πάλι να πείσουν τους μετανάστες να προχωρήσουν μαζικά προς τα σύνορα.

Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικές πηγές, οι ύποπτοι, είναι κάτοχοι ευρωπαϊκών διαβατηρίων, μένουν κυρίως στη Γευγελή, αλλά πηγαινοέρχονται στην Ειδομένη.

Και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στη real news, έκανε λόγο για καλές και κακές ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, και πρέπει να διαχωριστεί η ήρα από το σιτάρι. Τόνισε πως εργάζονται σε αυτές άνθρωποι με ανθρωπιστική αντίληψη αλλά ο σκοπός τους είναι το χρήμα.

Ωστόσο το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Ήδη από την απόπειρα «εξόδου» προσφύγων από χείμαρρο του Αξιού τον Μάρτιο, οι διωκτικές αρχές είχαν καταγράψει τον τουλάχιστον περίεργο ρόλο μελών ΜΚΟ και «αλληλέγγυων». Και τότε η κυβέρνηση έκανε λόγο για κάποιους που «παίζουν παιχνίδια σε βάρος των προσφύγων».

Ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα η παντελής απουσία του κράτους από αυτά τα σημεία, τα έχουν αφήσει έρμαια στις επιδιώξεις της «Διεθνούς των Αλληλέγγυων» και όπως γράφει και η γαλλική Liberation αυτή η απουσία είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς. Ξυπνήστε πριν είναι αργά!

Share.

Comments are closed.