Στο λιμάνι του Πειραιά και στον Ελαιώνα αντί της Λέσβου βρέθηκε η Αντζελίνα Τζολί

0

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της δημοφιλούς σταρ και πρέσβειρας καλής θελήσεως του ΟΗΕ Αντζελίνας Τζολί σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

Μια πρόσφυγας με το μωρό της στα χέρια, την πλησίασε και της έδωσε να αγκαλιάσει το βρέφος της. Εκείνη δεν αρνήθηκε και με συγκίνηση αγκάλιασε τα δεκάδες προσφυγόπουλα που την πλησίασαν. Μάλιστα ένα από αυτά δεν έφυγε από κοντά της.

«Είμαι εδώ για να μάθω όσα περνάτε, να δω τις συνθήκες, να βοηθήσω όπως μπορώ» είπε η Τζολί μιλώντας στους μικρούς και μεγάλους πρόσφυγες που είχαν στηθεί έξω από το κοντέινερ του ΟΗΕ οι οποίοι της μίλησαν για τις δυσκολίες που έχουν περάσει.

Η Ατζελίνα Τζολί και στον Ελαιώνα

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Η κ. Τζολί, αφού ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κέντρου, βρέθηκε στον παιδότοπο για να γνωρίσει μερικά από τα παιδιά που διαμένουν εκεί και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τέσσερις γυναίκες-πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Πρόκειται για τρεις οικογένειες από τη Συρία και μια από το Ιράν, που έχουν έρθει προσωρινά στην Ελλάδα, έχοντας ως τελικό τους προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ζουν ήδη οι σύζυγοί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζολί τούς ρώτησε για το ταξίδι τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, και η ίδια τους είπε ότι καταλαβαίνει τον πόνο τους και ότι θα ήθελε και εκείνη να είναι τα σύνορα ανοιχτά γι’ αυτούς.

Επίσης, μια γυναίκα-πρόσφυγας την πλησίασε κλαίγοντας και της διηγήθηκε ότι προσπάθησε να περάσει τα σύνορα χωρίς αποτέλεσμα.

Πολλοί πρόσφυγες, και κυρίως παιδιά, την πλησίασαν θέλοντας να τραβήξουν φωτογραφίες από την επίσκεψή της. Την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως τους ΟΗΕ, συνόδευε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος.

Βίντεο 1: Η Αντζελίνα Τζολί στους πρόσφυγες στον Πειραιά


Βίντεο 2: Η Αντζελίνα Τζολί στους πρόσφυγες στον Πειραιά

Βίντεο 3: Η Αντζελίνα Τζολί στον Ελαιώνα

Share.

Comments are closed.