Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι, επικρατώντας 3-1 του Παναθηναϊκού

0

Επιτέλους ένα ντέρμπι που είχε τα πάντα. Προσωπικότητες που έκαναν την διαφορά. Λέτο και Μπεργκ που έκαναν το 0-1 για τον Παναθηναϊκό και ο Καμπιάσο που ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό. Ήρωες που εμφανίζονται σε ντέρμπι. Όπως ο Ντα Κόστα, κάτι που είχε γίνει και στο περσινό ντέρμπι με τον Αυλωνίτη (πάλι με κεφαλιά έπειτα από φάουλ) αλλά και μοιραίους όπως ο Ταυλαρίδης ο οποίος δεν κάνει το 0-2 και χαρίζει το 1-3. Ένα ωραίο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να είναι στο τέλος ο μεγάλος νικητής κάνοντας και την ανατροπή…

Έτσι έπαιξαν

Αμφότεροι με εκπλήξεις. Προφανώς ήθελαν να αιφνιδιάσουν οι δύο προπονητές και αρχικά τα κατάφερε ο Αντρέα Στραματσόνι. Με το 4-4-2 που παρέταξε τον Παναθηναϊκό έχοντας σε ρόμβο τους Κουτρομπή (αμυντικό χαφ), Ζέκα (δεξιά), Αμπέντ (αριστερά) και Βιγιαφάνιες (10αρι). Προτίμησε αυτό το σχήμα και για να γεμίσει τον άξονα (προφανώς) αλλά και για να έχει τον Λέτο κοντά στον Μπεργκ στην επίθεση (έτσι προήλθε και το γκολ στο 3′).

Την ίδια ώρα ο Σίλβα γέμιζε ποιότητα την 11αδα του. Και Φορτούνη και Τσόρι και Φουστέρ στο ίδιο σχήμα με τους ρόλους ν’ αλλάζουν διαρκώς. Καμπιάσο και Μιλιβόγεβιτς ήταν οι κόφτες με τον Αργεντινό να παίζει πιο κοντά στην επίθεση και στην άμυνα ξανά οι Μποτία, Ντα Κόστα με τον Σαλίνο να παίζει στην θέση του Ομάρ.

Το παιχνίδι

Χορταστικό ήταν το ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο και σε αυτό έπαιξε σπουδαίο ρόλο το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» βρήκαν το 1-0 με σκόρερ τον Μάρκους Μπεργκ, μετά από ωραία πάσα του Σεμπάστιαν Λέτο.

Ο Ολυμπιακός συνήλθε από το σοκ και άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ανέβασε την πίεση του στον Παναθηναϊκό, που πατούσε καλύτερα και είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ταυλαρίδη για το 0-2.

Τελικά οι Πειραιώτες βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με σουτ του Καμπιάσο στο 38ο λεπτό κι αφού χρειάστηκαν κάποια δευτερόλεπτα συνεννόησης μεταξύ επόπτη και διαιτητή για το αν ο Τσόρι Ντομίνγκες (που ήταν οφσάιντ), επηρέαζε τη φάση.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ντέρμπι και προσπάθησε να σκοράρει νωρίς για να γυρίσει το σκορ. Ουσιαστικά πλησίασε το 2-1 στο 73ο λεπτό, στη σημαντικότερη ευκαιρία του β’ ημιχρόνου όταν ο Φορτούνης με εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Στιλ σε εκπληκτική επέμβαση σε κόρνερ.

Τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει σε θριαμβευτική νίκη με 3-1. Στο 87′ μία κεφαλιά του Ντα Κόστα μετά από εκτέλεση φάουλ έφερε το 2-1, ενώ στο 89′ ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Ιντέγε έκλεψε την μπάλα από τον απρόσεκτο Ταυλαρίδη, τσίμπησε την μπάλα όσο έπρεπε και νίκησε τον Στιλ για να «γράψει» το τελικό 3-1.

Δείτε φάσεις και γκελ από το ΣΚΑΙ

Έξαλλα πανηγύρια στα αποδυτήρια 

Share.

Comments are closed.