Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας με 27 νεκρούς

0

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 6.35 το απόγευμα σε πάρκο στο κέντρο της Αγκύρας, σύμφωνα με αξιωματούχο των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, επικαλούμενα την πρώτη ανακοίνωση των τουρκικών αρχών, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 27, ενώ υπάρχουν 75 τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, 12 από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Κιζιλάι (Kizilay) όπου βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά κτήρια, κοντά στο Πάρκο Γκιουβέν (Guvenpark), δίπλα σε μεταφορικό κόμβο της τουρκικής πρωτεύουσας. Πλήθος οχημάτων τυλίχτηκαν στις φλόγες. Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν κοντά σε στάση λεωφορείου.

Η στιγμή της έκρηξης

Η έκρηξη στο κέντρο της Αγκύρας φαίνεται ότι προκλήθηκε από την ανατίναξη αυτοκινήτου κοντά σε στάση λεωφορείου μετά από σύγκρουση αυτοκινήτου με λεωφορείο.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, πυρά ακούστηκαν μετά την έκρηξη, ενώ ασθενοφόρα έχουν σπεύσει επί τόπου.

Απαγόρευση δημοσίευσης πληροφοριών

Σύμφωνα με την πάγια τακτική της Άγκυρας, οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν τη δημοσίευση πληροφοριών για το γεγονός, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη ασφαλείας των τουρκικών αρχών υπό τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη.

Είναι η Τρίτη έκρηξη

Η έκρηξη έλαβε χώρα δύο μόλις ημέρες μετά την προειδοποίηση που είχαν απευθύνει οι ΗΠΑ προς τους πολίτες τους που βρίσκονται στην Άγκυρα για ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στην πόλη.

Ακόμη, το περιστατικό σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και πάλι στο κέντρο της Άγκυρας, που προκάλεσε το θάνατο 29 ανθρώπων. Πρόκειται για την τρίτη έκρηξη στην Άγκυρα από τον Οκτώβριο του 2015.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης από βίντεο του twitter

Βίντεο της ιστοσελίδας RT RUTLY μετά την έκρηξη

Share.

Comments are closed.