Οι αστυνομικοί της γειτονιάς στα ΚΑΠΗ του Δήμου Χαλανδρίου

0

Συνήθως οι ηλικιωμένοι αποτελούν τον εύκολο στόχο των κακοποιών, καθώς αυτοί συνήθως δεν προβάλλουν αντίσταση. Είναι όμως ταυτόχρονα και τα θύματα με τις χειρότερες συνέπειες των επιθέσεων, με σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους. Από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία τουλάχιστον 62 εξαπατήσεις εναντίον ηλικιωμένων στο Χαλάνδρι. Οι επιτήδειοι υποδύονται τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, της εφορίας, τους λογιστές,  τους πωλητές αντικειμένων, ή το φίλο συγγενή τους που χρωστάει ή έπαθε ατύχημα,  πλησιάζουν ηλικιωμένους και τους αφαιρούν χρήματα. Σε 23 περιπτώσεις τους έχουν κλέψει κάρτες ή το ΡΙΝ. Υπολογίζεται ότι είναι πολύ περισσότερες οι περιπτώσεις που δεν έχουν καταγγελθεί.

Εδώ και λίγους μήνες επαναλειτούργησε ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» και τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας επισκέφθηκαν τα τρία ΚΑΠΗ για να ενημερώσουν τα μέλη τους για τους κινδύνους και πώς να προφυλαχθούν.

«Η Αστυνομία, εκτός από το καθήκον για έγκαιρη επέμβαση, έχει πλέον και πρόσωπο. Θέλουμε να έχετε το θάρρος να επικοινωνείτε μαζί μας όποτε μας χρειάζεστε»,  είπε ο υπαρχιφύλακας Γεώργιος Μουντζούρης.

Σχεδόν όλοι οι ηλικιωμένοι είχαν να διηγηθούν κάποιο περιστατικό που συνέβη στους ίδιους ή σε οικεία τους πρόσωπα. Στο τέλος της συζήτησης δόθηκαν κάποιες οδηγίες για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων. Ενημερώθηκαν ακόμη ότι αν κάποιος είναι ανήμπορος να κινηθεί και χρειάζεται κάποια υπηρεσία της Αστυνομίας, οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς μπορούν να έρθουν στο σπίτι του. Τα ΚΑΠΗ του δήμου μας επισκέφθηκαν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Νίκος Κωσταμπίτσης, Παναγιώτης Σύρμος, Γιώργος Χονδραντώνης, Γιώργος Χατζηστραβός και Βαγγέλης Κιούλος.

Share.

Comments are closed.