Στο ΣτΕ προσέφυγαν κάτοικοι κατά της εγκατάστασης μεταναστών στο Αττικό Άλσος

0

Να μπλοκάρουν στο ΣτΕ την εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή του Αττικού Άλσους επιχειρούν με προσφυγή τους 47 κάτοικοι της Νέας Φιλοθέης και των Τουρκοβουνίων.

Οι πολίτες ζητούν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για την εγκατάσταση μεταναστών σε τριώροφο ιδιωτικό κτίριο στη συμβολή των οδών Γεωργίου Μπάκου και Αθανασίου Καρπενησιώτη, το οποίο μισθώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για να φιλοξενήσει μετανάστες.

Οι κάτοικοι ισχυρίζονται:

  • -Ότι είναι αντισυνταγματικές και παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις, όπως και οι αποφάσεις για τον κανονισμό λειτουργίας του hot spot.
  • -Ότι οι υπουργικές αποφάσεις προσκρούουν στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού.
  • -Ότι υποβαθμίζονται οι όροι διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής του Αττικού Άλσους

Τι σχόλιο να κάνεις; Εδώ έχουμε απόλυτη εφαρμογή της φράσης «Να καεί το σπίτι του γείτονα, αρκεί να γλιτώσει το δικό μου», την οποία κατά καιρούς έχουν υπερασπιστεί πάρα πολλοί. Ας μην ξεχνάμε την Κερατέα και τα σκουπίδια…

Όμως πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση, πόσο μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία αυτό το μοντέλο. Όπως φαίνεται, οι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται, ειδικά τώρα που η κρίση και το προσφυγικό έχουν σαρώσει τα πάντα, τώρα είναι που κυριαρχεί το ένστικτο της επιβίωσηςμε αποτέλεσμα ο άνθρωπος να χάνει τη θετική του πλευρά και να πατά ακόμη και «επί πτωμάτων». Έτσι, όμως, δεν είμαστε πολιτισμένη κοινωνία και σύγχρονο κράτος. Και είναι θέμα χρόνου η κατάρρευση.

Share.

Comments are closed.