Γιάννης Μουζάλας Η Ειδομένη δεν θα ανοίξει – Το προσφυγικό θα κρατήσει 2-3 χρόνια – Μπούρδες λέει ο Ξυδάκης

0

Σε μια παραδοχή-σοκ για το προσφυγικό προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Όπως είπε στους εμβρόντητους δημάρχους, η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους εγκλωβισμένους μετανάστες/πρόσφυγες στη χώρα μας θα κρατήσει για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, εκτιμώντας ότι θα παραμείνουν στην Ελλάδα για το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Η Ελλάδα δεν είναι πλέον πέρασμα, θα εγκατασταθούν

Ο Γ. Μουζάλας, παραδέχθηκε επίσης ότι η Ελλάδα από χώρα transit μεταναστών-προσφύγων μετατρέπεται πλέον σε χώρα εγκατάστασής τους.

Όπως είπε «μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση πρέπει να τους μαζέψουμε, να μην είναι στους δρόμους» ενώ είπε ότι το πέρασμα της Ειδομένης θα παραμείνει κλειστό, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει μέχρι πότε.

«Η προσφυγική κρίση είναι σαν σεισμός, πυρκαγιά και πλημμύρα ταυτόχρονα» είπε ο κ. Μουζάλας επιχειρώντας να τονίσει το έκτακτο της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Μπούρδα ότι οι πρόσφυγες είναι λύση στο δημογραφικό, που είπε ο Ξυδάκης

«Μπούρδα» χαρακτήρισε μέσα στη σύσκεψη με τους δημάρχους ο Γιάννης Μουζάλας τη θέση που διατύπωσε προσφάτως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης ότι οι πρόσφυγες μπορεί να είναι και μια απάντηση στο  δημογραφικό πρόβλημα και τη γήρανση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μουζάλας εκλήθη να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Ξυδάκη για την οποία όπως είπε θα μπορούσε να σταθεί σε ένα επιστημονικό συνέδριο αλλά στις παρούσες συνθήκες είναι μια μπούρδα.

Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο!

Απαντώντας στις ανησυχίες που διατύπωσαν οι περιφερειάρχες, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, επιχείρησε να τους καθησυχάσει:

«Μην πανικοβάλλεστε. Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο. Πρόκειται για ένα έκτακτο γεγονός και θέλει τον χρόνο του μέχρι την τελική διευθέτηση» είπε.

Ανακοίνωσε ότι θα διανείμει 20.000 voucher για διαμονή-διατροφή των προσφύγων-μεταναστών.

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους περιφερειάρχες λίστα με χώρους μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών ιδίως στις περιφέρειες που βρίσκονται στο δρόμο τους, δηλαδή, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Ζήτησε ωστόσο να υπάρξει ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα.

Share.

Comments are closed.