Αντώνης Αντωνόπουλος: Έναν Μήτρογλου στα καλά του και Αβραάμ-Μέλμπεργκ

0

Αν δεν έχεις παίξει μπάλα σε ανάλογο επίπεδο η δεν έχεις κληθεί κα κοουτσάρεις σε ανάλογο επίπεδο ομάδα με πληθώρα παικτών μπορείς να λες και να γράφεις ότι θέλεις.

Κανείς από εμάς δεν έχει τέτοιες εμπειρίες ,για αυτό και επιχειρούμε με όπλα την θεωρητική μας γνώση και την εμπειρία μας να προσεγγίσουμε την πραγματικότητα των ομάδων και των παικτών.

Ο Υπέρ-πρωταθλητής Ολυμπιακός για 43η φορά στην Ιστορία του, που απέτυχε όμως να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Ένας Ολυμπιακός με πολύ φορτωμένο και γεμάτο ρόστερ ,υπερφορτωμένο θα έλεγα σε κάποιες θέσεις και με ελλείψεις σε κάποιες άλλες. Και με έναν νεαρό και φέρελπι προπονητή.

Να ξεκινήσουμε με το ρόστερ και να αφήσουμε τον Πορτογάλο στο τέλος.

Για να δημιουργήσεις ομάδα υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεως θέλεις ,τερματοφύλακα, κεντρικούς αμυντικους,10άρι και γκολτζή να σουτ βάζει την μπάλα στο πλεκτό. Θέλεις δηλαδή κορμό και ανάλογες πτέρυγες εμπρός και πίσω.

Ο Ολυμπιακός της Ελλάδας είναι υπερπλήρης και σε μεγάλο βαθμό και της Ευρώπης. Για να κάνει όμως την υπέρβαση χρειάζεται επιλογές κορμού σε άμυνα και επίθεση.

Κάτω από τα γκολπόστ ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο την αξιόπιστη λύση του Ρομπέρτο αλλά και την πλάτη του καλυμμένη με τον Καπίνο. Δεξιά –αριστερά ΕλαμπντελαουϊΜαζουακού με αξιόπιστες εναλλακτικές Σαλίνο και Μανιάτη αν χρειαστεί .Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Μανουέλ ΝταΚόστα ,Σιόβας, Μποτία, δεν είναι αξιόπιστες λύσεις για το επίπεδο που θέλει ευρωπαϊκά να πάει οΟλυμπιακός. Για εναλλακτικοί θα ήταν επαρκείς με βασικούς στα πολύ καλά τους δίδυμο Αβρράμ-Μέλμπεργκ, που δέσποζαν στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Και κανείς από τους παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός στο κέντρο της άμυνας του δεν πλησιάζουν σε απόδοση και κυρίως σε διάρκεια το δίδυμο που προανέφερα. Στα χαφ ανασταλτικά και δημιουργικά ο Ολυμπιακός έχει πληθώρα παικτών. Καμπιάσο, ΜιλιβογιεβιτςΚασάμι, Τσόρι Ντομίνγκες ,Φορτούνη, Ντουρμάζ, Πάρντο, Κολοβό, Μανιάτη, Μπουχαλάκη, Φουστέρ.

Στα χάφ λοιπόν ανασταλτικά και δημιουργικά έχεις και περίσσευμα ,όχι μόνο βάθος πάγκου. Και έχει καλό υλικό που δεν μπορείς ούτε να το αγνοήσεις, ούτε να το απορρίψεις έτσι εύκολα. Σε αυτό το επίπεδο δεν κρίνονται ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας από μια ποδοσφαιρική σεζόν. Για παράδειγμα ταλαντούχοι είναι και οι δυο Έλληνες Κολοβός και Μπουχαλάκης. Δεν τους αγνοείς ,τους δίνεις περισσότερες ευκαιρίες. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις ίσως εδώ είναι και το μερίδιο ευθύνης του Πορτογάλου τεχνικού Μάρκο Σίλβα. Αλλά και από την άλλη ,δεν είναι εύκολη διαδικασία διαχείρισης ενός τέτοιου υλικού στο επίπεδο των απαιτήσεων και στόχων τουΟλυμπιακού.

Αγνόησα σκοπίμως Σεμπά-Ερνάνι και άφησα την δεύτερη ανοιχτή «πληγή» του Ολυμπιακού για το τέλος που είναι η επίθεση.

 Και όπως μου έλεγε σε μια συζήτηση πρόσφατα ένας επί σειρά ετών μεγάλος παίκτης τουΟλυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, «Ο παίκτης φαίνεται από την διάρκεια του, που  για να την αποδείξει πρέπει να έχεις τις ευκαιρίες να παίξει…»

Και αν πιαστώ από αυτή την ατάκα μπορεί να κατηγορήσω και εγώ μαζί με άλλους πολλούς τονΜάρκο Σίλβα για κάποιες από τις εμμονές του ,άλλα από την άλλη, αν δεν δώσει ευκαιρίες πως θα κρίνει και πολύ περισσότερο θα αποφασίσει;

Και με βάση αυτό το σκεπτικό ,Σεμπά και Ερνάνι, ήρθαν είδαν και απήλθαν στην δική μου κρίση.

Και μας μένουν  ο Ιντέγιε και ο Πουλίδο γιατί τον Φινμπόκανσον τον έστειλαν.

Δεν μπορώ να ξέρω εάν ο Ισλανδός Φινμπόκανσον θα μπορούσε να ήταν η να εξελιχτεί σε αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός .Θεωρώ ότι ούτε ο Ιντέγιε, ούτε ο Πουλίδο είναι αυτό που έχει ανάγκη οΟλυμπιακός για να συνεχίσει και να προχωρήσει από εκεί που σταμάτησε στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν Μήτρογλου στα πολύ καλά του.

Χρειάζεται έναν παίκτη killer, ψυχρό εκτελεστή μέσα στη περιοχή .Για να μετουσιώνει σε γκολ τις ευκαιρίες ,τις φάσεις που θα δημιουργούν οι συμπαίκτες του, είτε από τις πτέρυγες, είτε από κάθετες η στημένες μπάλες.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν Μήτρογλου στα καλά του και ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο επιπέδου Αβράαμ-Μέλμπεργκ.

Από εκεί και πέρα, αν τους βρουν τα λαγωνικά του Ολυμπιακού ,και παραμείνει ο Μάρκο Σίλβαστην ομάδα του Πειραιά(Που πρέπει να μείνει)θα το κρίνουμε με μεγαλύτερη αυστηρότητα σε ότι αφορά την διαχείριση του.

Γιατί και να τον διώξεις, ο Βαλβέρδε οδεύει προς την Ρεάλ, και δεν σου έρχεται πλέον στην Ελλάδα.

Share.

Comments are closed.