Νίκος Ξυδάκης: Οι μετανάστες θα μα λύσουν το δημογραφικό μας πρόβλημα!!!!

0

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο, μεσομακροπρόθεσμα η χώρα μπορεί να ωφεληθεί από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία να εργαστούν να ενσωματωθούν. Τόσο απλά και χωρίς να αναρωτηθεί πού θα εργαστούν αυτοί οι άνθρωποι τη στιγμή που 1,3 εκατομμύρια Έλληνες που είναι άνεργοι!

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ερωτηθείς τι θα κάνει η χώρα μας με τους πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα

«Όσοι δεν δικαιούνται  διεθνή προστασία πρέπει να επιστρέψουν, όσοι δικαιούνται άσυλο και διεθνή προστασία θα μείνουν», ανέφερε μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά» και πρόσθεσε: 

«Η Αυστρία των 9 εκατομμυρίων έχει πάρει 95 χιλιάδες, θα φτάσει τους 130, η Ελλάδα δεν μπορεί να απορροφήσει 20 και 30 χιλιάδες ανθρώπους; Ο ανθρωπισμός της Ελλάδος είναι και αυτός ότι θα δώσει καταφύγιο σε κάποιους ανθρώπους. Τέτοιο καταφύγιο έχει δώσει η κατεστραμμένη Κύπρος μετά το ’74 στους πρόσφυγες του Λιβάνου και οι πρόσφυγες του Λιβάνου συνέβαλαν στο κυπριακό θαύμα μετά την καταστροφή του ’74. Τέτοιο καταφύγιο έχει προσφέρει πολλές φορές η Ελλάδα, οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί που έμειναν στην Ελλάδα και τα παιδιά τους μιλούν μόνο ελληνικά δεν προσέφεραν στην Ελλάδα; Εγώ λέω ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα, έχει καταρχάς ανεργία και ύφεση  το οποίο είναι ένα δομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή ωστόσο μπορεί να ενσωματώσει ανθρώπους … Θα τους φιλοξενήσουμε, κάποιοι από αυτούς θα μείνουν ακόμη και η ποσόστωση μας με βάση το relocation προβλέπει ότι θα πάρουμε 6-7 χιλιάδες ανθρώπους».

Share.

Comments are closed.