Ο Φίλης καλεί τους εκπαιδευτικούς σε ανοιχτό διάλογο για την Παιδεία

0

Ανοικτή επιστολή προς τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων της χώρας απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, για τον εθνικό και κοινωνικό διάλογο για την Παιδεία. 

Με τη φράση «Η παιδεία είναι υπόθεση όλων μας. Ας τη βάλουμε ψηλά όλοι μαζί στις προτεραιότητες της ζωής μας», ο κ. Φίλης καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας να συμμετέχουν στον διάλογο.

Ειδικότερα, τους καλεί να καταθέσουν τις προτάσεις τους (ατομικές ή συλλογικές), οι οποίες μπορούν να αφορούν ή την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της, ή πλευρές και επί μέρους ζητήματα στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας για τον διάλογο. Επίσης, να οργανώσουν το επόμενο διάστημα συζητήσεις στο πλαίσιο των παιδαγωγικών συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων, αλλά και συζητήσεις σε επίπεδο σχολείου με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των γονέων και στην περίπτωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των μαθητών, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα της εκπαίδευσης σε επίπεδο σχολείου και να κατατεθούν σχετικές προτάσεις. Τέλος, να συνδιοργανώσουν μαζί με τους άλλους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους τοπικούς φορείς και την Τοπική

«Είναι σκόπιμο οι συζητήσεις στα πλαίσια των παιδαγωγικών συνεδριάσεων του Συλλόγου Διδασκόντων, αλλά και οι συζητήσεις με τη συμμετοχή όλων των μελών της Εκπαιδευτικής Κοινότητας (εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) να οδηγήσουν στην καταγραφή όλων των απόψεων», αναφέρει ο υπουργός, προσθέτοντας ότι στόχος του διαλόγου που έχει ήδη ξεκινήσει είναι να υποβληθεί μια έκθεση πορισμάτων στην πολιτική ηγεσία τον προσεχή Απρίλιο.

Τα κείμενα των συλλόγων διδασκόντων, των συλλόγων γονέων και των μαθητικών κοινοτήτων με καταγραφή των διαφορετικών απόψεων θα προωθούνται με την παρακάτω διαδικασία: από κάθε σύλλογο ένας ή μία εκπαιδευτικός αναλαμβάνει εθελοντικά να αναρτά στην ιστοσελίδα του Διαλόγου (http://dialogos.minedu.gov.gr/) τις προτάσεις του συλλόγου εκπαιδευτικών, των γονιών και των 15μελών των μαθητών και μαθητριών

Share.

Comments are closed.