Κυβέρνηση: Έτσι θα «μεταφέρονται» οι πρόσφυγες από τα hotspots

0

Τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής μεταναστών και προσφύγων είναι έτοιμα να λειτουργήσουν άμεσα, ενώ το πέμπτο στην Κω θα είναι έτοιμο σε πέντε ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάστηκαν πίνακες για το πως πρόσφυγες και μετανάστες θα προωθούνται στα πέντε Hotspots στα ελληνικά νησιά και θα καταγράφονται και από εκεί στα δύο κέντρα μετεγκατάστασης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα όπου οι μεν πρόσφυγες που δικαιούνται ασύλου θα περιμένουν την προώθησή της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι δε μετανάστες θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Αντιμετωπίσαμε αντίσταση σε δύο περιοχές, στην Κω και στα Διαβατά» δήλωσε ο κ. Καμμένος, λίγο πριν αναχωρήσει για την περιοδεία του στο ανατολικό Αιγαίο. 

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με το Χαμόγελο του Παιδιού και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία για την καταλληλότερη διαχείριση του θέματος των παιδιών των προσφύγων. 

Share.

Comments are closed.