Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ από τον νεαρό Εμμανουήλ Καραλή

0

Χθες την ώρα που τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο ΟΑΚΑ, στο αγώνα ΑΕΚ Ολυμπιακός και στις κόντες των μεγαλοπαραγόντων του θλιβερού ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας πιτσιρικάς που αύριο θα πάει στο σχολείο για μάθημα, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ.

Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Καραλή, που έγραψε ιστορία ξεπερνώντας τα 5,53 μ. στο άλμα επί κοντώ με την πρώτη προσπάθεια και προκαλώντας ενθουσιώδη χειροκροτήματα στο κοινό. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση όλων εποχών στον κόσμο ήταν του Αργεντινού Ζερμάν Κιαραβίλιο με 5,51 μ. από τις 1/5/2004.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι ένας νεαρός αθλητής που στην αρχή της σεζόν είχε κάνει 5,35 μ. στην προπονητική ημερίδα, επίδοση που κατοχύρωσε στις 30 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ, όταν και ανέβηκε πάνω από το ίδιο ύψος. Ο νεαρός το καλοκαίρι θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στην Τιφλίδα.

Είναι η πρώτη μου φορά

«Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνώ αυτό το ύψος, αφού στην προπόνηση επικεντρωνόμαστε στην τεχνική με τον προπονητή μου και χρησιμοποιούμε μαλακά κοντάρια. Τα κοντάρια αυτά τα είχα χρησιμοποιήσει ξανά στον προηγούμενο αγώνα εδώ στο ΣΕΦ πριν από 15 ημέρες. Αφιερώνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στον προπονητή μου, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, τη δίδυμη αδελφή μου και τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και χειροκρότησε τις προσπάθειες μας» είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: «Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζει τον τρόπο σκέψης μου μόνο για σήμερα. Από αύριο βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό», είπε ο Κάραλης.

Δείτε το βίντεο, από ερασιτεχνική κάμερα, με το άλμα του Καραλή

Share.

Comments are closed.