Süddeutsche Zeitung: Σε δεινή θέση η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα από τις ογκώδεις διαδηλώσεις

0

Στις ογκώδεις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα αναφέρεται η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε άρθρο υπό τον εύγλωττο τίτλο «”Früchte des Zorns“ Τα σταφύλια της οργής».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα «είχε καιρό να εκδηλωθεί τόσο έντονα και χωρίς αναστολές η οργή κατά της πολιτικής λιτότητας στην Ελλάδα (…) Στην Αθήνα ολοκληρώνεται μία εβδομάδα, η οποία ξυπνά τις πιο απαισιόδοξες προσδοκίες για το μέλλον. Η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, την οποία η διαμαρτυρία ανέβασε στην εξουσία, έχει περιέλθει και η ίδια πλέον σε δεινή θέση. Αγρότες, συνδικαλιστές, ελεύθεροι επαγγελματίες και δικηγόροι κατεβαίνουν κατά χιλιάδες στους δρόμους, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και την πολιτική περικοπών της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θεωρείται από τους ευρωπαίους δανειστές βαρόμετρο για τη θέληση του Τσίπρα να εξυγιάνει τη χώρα. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μπορεί να είχαν περικόψει συνολικά έντεκα φορές τις αποδοχές, αλλά συνεχώς ανέβαλαν τη μεταρρύθμιση. Τώρα ο Τσίπρας είναι εκείνος που πρέπει να κομίσει το μήνυμα, ότι το σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

Το σχόλιο για τα επόμενα βήματα: «Η πρώτη αξιολόγηση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών καθυστερεί, αλλά το αποτέλεσμά της αποτελεί προϋπόθεση για περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Οι τράπεζες, που μόλις ανακεφαλαιοποιήθηκαν, αρχίζουν να παραστρατούν και πάλι. Οι επενδυτές φοβούνται».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Mike Szymanski της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Früchte des Zorns» στα γερμανικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.