Frankfurter Allgemeine: Ο ιός ΣΥΡΙΖΑ εξαπλώνεται – Ο Ιγκλέσιας δεν διδάχθηκε από τα λάθη Τσίπρα

0

H γερμανική Frankfurter Allgemeine (FAZ) βλέπει έναν «ιό ΣΥΡΙΖΑ» να εξαπλώνεται στη νότια Ευρώπη διαπιστώνοντας πως και άλλες μεσογειακές χώρες θα μπορούσαν να ζητήσουν αλλαγές στο «μεταρρυθμιστικό» πρόγραμμα.

Σε σχετική ανάλυση στις οικονομικές σελίδες της FAZ, την οποία υπογράφει o συνεργάτης της εφημερίδας Leo Wieland στη Λισαβόνα, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ο ιός ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη νότια Ευρώπη. Επί του παρόντος, η περιοχή που κινδυνεύει περισσότερο είναι η Ιβηρική Χερσόνησος. Παρότι το ελληνικό σύνδρομο έχει αποδείξει πόσο πιο φτωχή μπορεί να γίνει μία ήδη σωριασμένη οικονομία από την απάτη και την αφέλεια μίας ιδεολογικοποιημένης πολιτικής, δεν υπάρχει ανοσία εκτός των ελληνικών συνόρων. Το αντίθετο: μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου ανήλθε στην εξουσία μία σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας με την υποστήριξη του μαρξιστικού Αριστερού Μπλοκ, αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των κομμουνιστών. Ενώ στην Ισπανία ο επικεφαλής των σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεζ επιχειρεί, μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, να σχηματίσει κυβέρνηση με τη βοήθεια των Ποδέμος, επίσης αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ή ακόμα, στην ανάγκη, και ορισμένων αριστερών αυτονομιστών».

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής των Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας δεν «διδάχθηκε» αρκετά από τον «φίλο του» Αλέξη Τσίπρα, και βγάζει το εξής συμπέρασμα από τις μετεκλογικές διεργασίες στη Μαδρίτη: «Οι πρώτοι που τρόμαξαν ήταν οι επικεφαλής των μεγάλων επιχειρήσεων του δείκτη Ibex (στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης), και αυτό σε μία μαύρη εβδομάδα για το χρηματιστήριο, η οποία συνοδεύτηκε από άνοδο των σπρεντς. Προειδοποίησαν ότι μία ανάκληση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας δεν θα προκαλούσε παρά ένα νέο κύμα απολύσεων, με αποτέλεσμα η ανεργία να αυξηθεί και πάλι από το σημερινό 21% στο παλαιότερο ρεκόρ του 28%».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του συνεργάτη Leo Wieland της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine στη Λισαβόνα με τίτλο «Das Syriza-Virus» πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.