Κ. Χρυσόγονος: Πιστεύαμε ότι θα πετύχουμε, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε!

0

«Τον Ιανουάριο είχαμε αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα, ότι θα μπορέσουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα και δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε» παραδέχθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Σχολιάζοντας το άρθρο του Πολ Τόμσεν, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. «Έχουμε υπογράψει μεν αλλά είναι αδύνατον να τα τηρήσουμε τα πρωτογενή, οι θεσμοί πρέπει να προσαρμοστούν σε πιο ρεαλιστικούς στόχους μετά τόσα χρόνια ύφεσης» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε νέο κύκλο ύφεσης, κάτι που θα έθιγε και τα συμφέροντα των δανειστών. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε επίσης ότι «ορισμένοι στη Γερμανία και την Ανατολική Ευρώπη, θα ήταν ευχαριστημένοι με την έξοδό μας από την ΟΝΕ»

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στις αγροτικές κινητοποιήσεις, δηλώνοντας ότι «πρέπει να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών, όχι με μαξιμαλιστικές προτάσεις, όπως ορισμένους εκ των αγροτών».

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Νωρίτερα ο κυβερνητικός ευρωβουλευτής, και συνταγματολόγος, Κώστας Χρυσόγονος, λίγες μόνο ώρες μετά την υπερψήφιση του νόμου στη Βουλή, είχε διαφοροποιηθεί από την κεντρική γραμμή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τις τηλεοπτικές άδειες, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το ΣτΕ να αναστείλει την εκτέλεσή του, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει δικαστικό προηγούμενο ήδη από το 1993 το οποίο επιβεβαιώθηκε και στην υπόθεση του «μαύρου» της ΕΡΤ. 

Σε συνέντευξη μάλιστα στον Action24, ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει μία σειρά από ανοιχτά ζητήματα, στα οποία την απάντηση δεν μπορούν παρά να δώσουν τα αρμόδια δικαστήρια, ελληνικά και ευρωπαϊκά.»
«Το Σύνταγμα προβλέπει καταρχάς την ελευθερία της έκφρασης και ειδικότερα στο Άρθρο 15 προβλέπεται ότι πρέπει να υπάρχει πολυφωνική και αντικειμενική ενημέρωση. Άρα ένα πρώτο ζητούμενο είναι κατά πόσον αυτό διασφαλίζεται με τον ένα ή τον άλλο αριθμό αδειών» τόνισε ο κ. Χρυσόγονος.

Share.

Comments are closed.