Πέντε μπλόκα της αστυνομίας για να μην μπουν τα τρακτέρ των αγροτών στην Αθήνα

0

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την Αστυνομία ενόψει της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα που αναμένεται την Παρασκευή.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι ότι στον κεντρικό πυρήνα της πόλης δεν θα μπει κανένα τρακτέρ. Σύμφωνα με τον τελευταίο σχεδιασμό, η αστυνομία θα αναπτυχθεί σε τρία βασικά επίπεδα.

Πρώτο επίπεδο: θα αναπτυχτούν και θα διευρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στα μπλόκα.

Δεύτερο επίπεδο: θα αναπτυχθεί σημεία εισόδου της Αττικής, όπως φαίνεται στο χάρτης, όπου και θα σταματήσουν τα τρακτέρ. Αυτά τα σημεία είναι: Στα διόδια των Αφιδνών, της Ελευσίνας, στον Άλιμο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου και στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής. Επίσης, μπλόκο θα υπάρχει και στο λιμάνι του Πειραιά.

Τρίτο επίπεδο: θα είναι οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός. Όσοι αγρότες έρθουν στην Αττική με λεωφορεία ,η εντολή που έχει δοθεί είναι να σταθμεύσουν τα λεωφορεία στη Λ. Αθηνών και στο Τάε Κβον Ντο.

Σημαντικό να ειπωθεί πως οι αστυνομικές δυνάμεις που θα διατεθούν την Παρασκευή για το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο είναι το σύνολο των αστυνομικών της Αττικής.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση για το ζήτημα της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία στην ενημέρωση των συντακτών σήμερα το μεσημέρι είχε αναφέρει: « Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να τηρηθούν. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας» . Τώρα γιατί στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, δεν τηρήθηκαν, αυτό είναι « αλλουνού παπά ευαγγέλιο» .

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ακόμη ότι « ο αγροτικός κόσμος να απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. Καλούμε τους αγρότες σε ειλικρινή διάλογο» . Μια ζωή αυτή η κυβέρνηση προσπαθήσει να κυβερνήσει με τη λογική της θυματοποίησης και του για όλα φταίνε οι άλλοι,

Xωρισμένοι στα δύο οι αγρότες

Την ίδια στιγμή χωρισμένοι στα δύο φαίνεται πως είναι οι αγρότες, καθώς οι μισοί θέλουν να κατέβουν στην Αθήνα προκειμένου να διαδηλώσουν, ενώ οι υπόλοιποι έρχονται στην πρωτεύουσα με σκοπό να ξεκινήσουν διάλογο με τον πρωθυπουργό.

Ο εκπρόσωπός των αγροτών των Τεμπών, Τριαντάφυλλος Τσινούλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», τόνισε ότι οι αγρότες των Τεμπών θα μεταβούν στην Αθήνα για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό και όχι για να διαδηλώσουν.

«Διαφωνούμε να πάμε να κάνουμε τη διαμαρτυρία στην Αθήνα και να κάνουμε σκηνάκια. Στην Αθήνα θα πάμε να κάνουμε διαπραγμάτευση και να τελειώσουμε τη διαδικασία αυτή. Θα καθίσουμε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό», είπε ο κ. Τσινούλης

Ο κ. Τσινούλης διέψευσε ότι έχει δημιουργηθεί ρήγμα στο αγροτικό μέτωπο με δεδομένο ότι οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών δεν συμμετείχαν στη συνάντηση που έγινε στη Νίκαια. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι κοινά», ανέφερε.

Οι αγρότες είναι κάθετοι στο αίτημά τους να αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να καταρτισθούν από μηδενική βάση με τη δική τους συμμετοχή.

Στο μεταξύ, ανυποχώρητοι στις κινητοποιήσεις τους παραμένουν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, με αρκετούς από αυτούς να προετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα, την Παρασκευή, αποφασισμένοι να σφίξουν τον κλοιό γύρω από την κυβέρνηση.

Την Πέμπτη θα συναντηθούν εκ νέου στον Προμαχώνα, με τη συμμετοχή και των συναδέλφων τους και από τα Τέμπη, προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόταση της καθόδου στην Αθήνα την Παρασκευή δεν τυγχάνει καθολικής αποδοχής, με τα επιχειρήματα να ποικίλουν μεταξύ των διαφωνούντων.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων φαίνεται πως δεν επιθυμούν την κάθοδο στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον επικεφαλής Χρήστο Γκόντια, ενώ όσοι συντάσσονται με την Πρωτοβουλία των Αγροτών, χαιρετούν την κάθοδο στην Αθήνα.

Share.

Comments are closed.