Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Φόβοι για μια νέα «Κερατέα»

0

Δυναμίτες κατά αστυνομικών εκτοξεύουν οι κάτοικοι της Κω που αντιδρούν στη δημιουργία hotspot στο νησί. Χθες το απόγευμα μάλιστα σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε υπαίθριο χώρο μπροστά στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, δίχως πάντως τραυματισμούς. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, παρόμοιοι μηχανισμοί έχουν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις των τελευταίων ημερών κατά αστυνομικών των ΜΑΤ που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή όπου πρόκειται να χωροθετηθεί το hotspot.

Για φόβο δημιουργίας νέας «Κερατέας» προειδοποιεί με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. «Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας για τη δημιουργία νέας “Κερατέας” που τόσες συνέπειες θα είχε στις τοπικές κοινωνίες και στους συναδέλφους μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των αστυνομικών και συμπληρώνουν ότι «η αδυναμία της πολιτείας να επιβάλει τη θέλησή της με τον δημοκρατικό διάλογο έχει ως θλιβερό επακόλουθο την αλόγιστη μεταχείριση, για άλλη μια φορά, των διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής». Λόγω των επεισοδίων μετέβησαν την Παρασκευή με C-130 στην Κω τέσσερις διμοιρίες της ΥΑΤ (πρώην ΜΑΤ), οι οποίες αστυνομεύουν το σημείο έξω από το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στο Πηλί της Κω, όπου θα χωροθετηθεί το κέντρο καταγραφής μεταναστών.

«Δεν υπάρχει καμία διοικητική μέριμνα για τους αστυνομικούς ούτε όμως και σχέδιο ασφαλείας για την αντιμετώπιση των επιθέσεων» δήλωσε χθες στην «Κ» ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κ. Δημοσθένης Πάκος.
Την Κυριακή, στη διάρκεια επεισοδίων συνελήφθησαν έξι άτομα (ηλικίας από 17 έως 24 ετών) με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά αστυνομικών κοντά στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο «Καπετάν Λαζαρή». Στην κατοχή τους βρέθηκαν βόμβες μολότοφ, κλομπ, σφυριά κ.ά.

Για άλλη μια φορά θα πούμε ότι «όταν σπέρνεις ανέμους, θα θερίσεις θύελλες» κάτι που εμείς δεν το ευχόμαστε. Όμως η μέχρι τώρα τακτική της κυβέρνησης δεν μας κάνει να αισιδοξούμε.

Τώρα που οι κάτοικοι της Κω πάνε για δημοψήφισμα τι θα τους απαντήσει η κα Γεροβασίλη αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μη μας πούνε αυτή την τεράστια βλακεία ότι σε μια νύχτα όλοι εκεί κάτω στην Κω παλάβωσαν κι έγιναν χρυσαύγουλα! Άλλοι, τότε στην πάνω και κάτω πλατεία, συναγελάζονταν με τα χρυσαύγουλα γιατί πίστευαν, τότε οι ανόητοι, ότι έτσι εξυπηρετείται το κομματικό τους συμφέρον. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε

Share.

Comments are closed.