Δεν άφησαν το ελικόπτερο του Καμμένου να προσγειωθεί στην Κω

0

Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς του ήρθαν του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κω. Οι κάτοικοι της περιοχής τον “ανάγκασαν” να προσγειωθεί σε άλλο σημείο από το προβλεπόμενο.

Το νησί της Κω ήταν από νωρίς σε αναβρασμό μόλις οι κάτοικοί του αντιλήφθηκαν ότι έφτασε διμοιρία των ΜΑΤ με C130 και πληροφορήθηκαν ότι σε λίγο θα έφτανε και ο υπουργός κ. Καμμένος για να επιθεωρήσει το hot spot.

Αμέσως βγήκαν στους δρόμους και απέκλεισαν την πρόσβαση στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο «Νίκος Κανταρζής», το οποίο έχει προταθεί για hot spot στο νησί της Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου «kostoday.gr», ενώ ο κ. Καμμένος αναμένετο να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα «Ιπποκράτης», τελικά πέταξε για Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου Σινούκ. Πέρασε πάνω από την εν λόγω περιοχή και κατευθύνθηκε προς τη Λέρο, για να αποφύγει τους εξαγριωμένους κατοίκους. «Ο υπουργός από όσο γνωρίζω δεν προσγειώθηκε ποτέ στο νησί», δήλωσε στο protothema.gr o δήμαρχος Kω, Γιώργος Κυρίτσης.

Όπως επιβεβαιώνει το υπουργείο Άμυνας, το ελικόπτερο τύπου Σινούκ που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας στο νησί, δεν κατάφερε να προσγειωθεί αρχικά στο προκαθορισμένο σημείο, καθώς όταν έγινε αντιληπτό από διαδηλωτές, ξεκίνησαν επεισόδια, με τους αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν. Η ατμόσφαιρα έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποπνικτική και για λόγους ασφαλείας, ο πιλότος έκανε στροφή προς της Λέρο…

Η συνέχεια έχει δύο εκδοχές. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν το ελικόπτερο επέστρεψε στο σημείο, προσγειώθηκε, αλλά πριν βγει ο Πάνος Καμμένος, σηκώθηκε και πάλι με κατεύθυνση τη Λέρο. Κύκλοι του υπουργείου διευκρίνιζαν πως ο κ.Καμμένος δεν έμεινε στην Κω, επειδή επιθεώρησε τα hot spot μέσα από το ελικόπτερο.

Στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, δεν γίνεται αναφορά στα επεισόδια και τονίζεται: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκαν την Κω, όπου επιθεώρησαν τους χώρους στους οποίους πρόκειται να δημιουργηθεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών. Στη συνέχεια επισκέπτονται τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο»

Σύμφωνα με την άλλη εκδοχή, εκείνη αυτοπτών μαρτύρων, το ελικόπτερο έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να προσγειωθεί και στη συνέχεια έφυγε για τη Λέρο. Το vimatisko.gr, αναφέρει πως στον χώρο πίσω από τα Lidl, περίμενε τον Πάνο Καμμένο, ακόμα και ο βουλευτής κ. Καματερός. Εκεί – όπως αναφέρεται – όλοι είδαν με έκπληξη το ελικόπτερο του κ. Καμμένου να κάνει 3 στροφές πάνω από τον χώρο και να πηγαίνει στον Ιππικό Όμιλο, όπου όμως ούτε και εκεί δεν κατάφερε να προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να φύγει για τη Λέρο…

Η ατμόσφαιρα στην Κω μύριζε μπαρούτι από νωρίς. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλκείσει την πρόσβαση προς στο ακίνητο του Νίκου Κανταρζή, το οποίο προτάθηκε για hot spot στο νησί της Κω, εν αναμονή της άφιξης του Πάνου Καμμένου.

Την ίδια ώρα στο Λινοπότι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πολίτες αφού είχαν πληροφορηθεί πως ο υπουργός θα περνούσε από εκεί, κάτι που τελικώς διαψεύστηκε, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς αν κατευθυνθούν προς το ακίνητο Κανταρζή…

Share.

Comments are closed.