Προσφυγές στο ΣτΕ από απερχόμενους Διευθυντές Εκπαίδευσης

0

Ήταν εντελώς αναμενόμενο να προσφύγουν κάποιοι από τους απερχόμενους διευθυντές εκπαίδευσης στα δικαστήρια για τη διαδικασία επιλογής. Όπως πληροφορούμαστε κάποιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα κάνουν ατομικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας της ακύρωση της διαδικασίας επιλογής των νέων Διευθυντών.

Οι λόγοι που θα επικαλεστούν είναι:

  1. Τη μοριοδότηση θητείας των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης κατ αναλογία με τις Καινοτόμες Δράσεις, ΚΕΠΛΗΝΕΤ κλπ.
  2. Τη θητεία των νέων Διευθυντών η οποία , σύμφωνα με τη υπουργική απόφαση λήγει στις 31 Ιουλίου του 2018, ενώ η σχετική διάταξη χωρά  και την ερμηνεία ότι λήγει στις 31 Ιουλίου του 2017, καθώς ορίζει: “Η επιλογή και τοποθέτηση των στελεχών της δημόσιας εκπαίδευσης γίνεται για διετή θητεία, η οποία ξεκινά με την τοποθέτησή τους  και λήγει την 31η Ιουλίου του δεύτερου έτους που ακολουθεί την επιλογή τους”.

Και να μην ξεχνάμε ότι αναμένονται και αποφάσεις για τις προσφυγές που έχουν κάνει η Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης αλλά και ομάδα νυν και πρώην Διευθυντών Σχολείων κατά του νέου συστήματος επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης.

Αυτά θα έχεις να αντιμετωπίσεις κ. Φίλη μου, στον εκπαιδευτικό χώρο, όταν προσπαθείς να κουμαντάρεις το καράβι με εντελώς ερασιτεχνικό τρόπο αλλά και σε πολλές των περιπτώσεων ως αιχμάλωτος των κομματικών σου ιδεοληψιών.

Share.

Comments are closed.