Φρίκη! Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Σάμου με οκτώ μικρά παιδιά νεκρά

0

Τελειωμό δεν έχει η τραγωδία στο Αιγαίο. Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Σάμου με λέμβο που μετέφερε πρόσφυγες να ανατρέπεται και τουλάχιστον 12 επιβαίνοντες να είναι νεκροί. Ανάμεσα στα θύματα, τρία μικρά κορίτσια και πέντε μικρά αγόρια.

Επίσης έχασαν τη ζωή τους τρεις άνδρες και μια γυναίκα, ενώ υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Έχουν διασωθεί 10 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι 10 διασωθέντες κάνουν λόγο για περίπου 23 ακόμα αγνοούμενους από το ναυάγιο, συμπληρώνοντας ότι το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε.

Το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη βόρεια Σάμο, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Κοκάρι. Ένας άνθρωπος βρέθηκε στην ξηρά περίπου στις 21:00 το βράδυ, ο οποίος και ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές πως επέβαινε σε λέμβο με πρόσφυγες, αλλά δεν γνώριζε ούτε τον αριθμό των επιβαινόντων ούτε πού βρισκόταν.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση αναζήτησης από σκάφος του Λιμενικού και του Frontex, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου κι ενός πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Share.

Comments are closed.