Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες στα Προπύλαια διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης

0

Χιλιάδες επαγγελματίες που κινδυνεύουν να «εξοντωθούν» από το νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. 

H πορεία τους κατέληξε στη Βουλή η μαζική πορεία των επιστημόνων, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι επιστήμονες αντιδρούν στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και απαιτούν να αποσυρθεί, καθώς όπως σημειώνουν, τους εξοντώνει και αφανίζει τον κλάδο τους, καθώς προβλέπει αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Η επανάσταση της γραβάτας ξεκίνησε 

Οι διαδηλωτές φθάνοντας στη Βουλή κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στους θάμνους που βρίσκονται μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου και πριν αποχωρήσουν έψαλαν τον εθνικό ύμνο, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τελικής πτώσεως για να μην αναγκαστούν οι νέοι επιστήμονες να πάρουν τον δρόμο εκτός Ελλάδος.

Η πορεία προς τη Βουλή

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και σταμάτησε για αρκετή ώρα μπροστά από του υπουργείο Εργασίας, όπου ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι άνθρωποι που δεν βγαίνουν στο δρόμο αναγκάστηκαν να το κάνουν και θέλουν να δουν διάθεση από την κυβέρνηση για συζήτηση

Το συλλαλητήριο έγινε με την στήριξη και της ΓΣΕΕ, η οποία συμπαρίσταται στον κλάδο των επιστημόνων και απευθύνει κάλεσμα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Τι ζητούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουράντος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε: «Το νομοσχέδιο θα έπρεπε να κατατεθεί στους φορείς, αφού πρώτα θα είχε προηγηθεί συζήτηση με τους αρμόδιους και τον ελληνικό λαό και θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους αυτό το άδικο, το αντιαναπτυξιακό αντιδημοκρατικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό».

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες διαφωνούν με τις προτάσεις του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό αφού όπως λένε  έχουν καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν καθιστούν βιώσιμο το ασφαλιστικό, καθώς πρόκειται να οδηγήσουν άμεσα την πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών εκτός επαγγέλματος ή και στη μετανάστευση. 

Σε συνδυασμό με την υψηλή φορολόγηση, οι φορείς των ανωτέρω κλάδων λένε ότι επιχειρείται η φτωχοποίησή τους και η δήμευση της περιουσίας και του κόπου τους, με ταυτόχρονη ενίσχυση των «γκρίζων ζωνών» της οικονομίας, όπως η μαύρη εργασία, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.

Οι εκπρόσωποι των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να διοργανώσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, από μηδενική βάση, με βάση συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών.

Share.

Comments are closed.