Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δεν θέλουμε να διώξουμε το ΔΝΤ

0

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt ότι η κυβέρνηση προτίθεται να συνεργαστεί με το ΔΝΤ.

«Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει συμφωνηθεί. Τηρούμε αυτή τη δέσμευση», λέει χαρακτηριστικά ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Όπως διευκρινίζει ο υπουργός, η Αθήνα αντιλαμβάνεται ότι για πολλές χώρες η συμμετοχή του Ταμείου είναι εκ των ων ουκ άνευ.

«Ο Αλεξάντερ Στουμπ από τη Φινλανδία, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από την Ολλανδία και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατέστησαν σαφές ότι για εκείνους η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι μια μη διαπραγματεύσιμη προϋπόθεση», τονίζει ο έλληνας υπουργός. Αυτή περιλαμβάνει «μια ενεργό συμμετοχή, και στη χρηματοδότηση του τρίτου πακέτου βοήθειας», σύμφωνα με τον ίδιο.

Η δήλωση αυτή του Ευκλ. Τσακαλώτου έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έχει πει στο παρελθόν ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι η οικονομική συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα «δεν είναι απαραίτητη».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Handelsblatt με τίτλο «Wir wollen den IWF nicht loswerden» στα γερμανικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.