Γκάλοπ έκπληξη όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει το προβάδισμα στη ΝΔ

0

Η πολιτική «μονομαχία» Τσίπρα και Μητσοτάκη ξεκίνησε με τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «πριμοδοτείται» ήδη με προβάδισμα 3,7 μονάδων σε δημοσκόπηση

Η πολιτική «μονομαχία» Τσίπρα και Μητσοτάκη ξεκίνησε με τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «πριμοδοτείται» ήδη στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή του που εμφανίζει τη ΝΔ να παίρνει κεφάλι και να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 3,7 μονάδες.

Το γκάλοπ αναμένεται να επιτείνει την αμηχανία που προκάλεσε στο Μαξίμου η ανατροπή των δεδομένων στη ΝΔ. Αμηχανία που φάνηκε και στο ραντεβού των κ. Τσίπρα και Κουτσούμπα όπου ο κ. Τσίπρας έριξε δίχτυα στο ΚΚΕ με δόλωμα την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Πληροφορίες από τον Περισσό εμφανίζουν τον πρωθυπουργό να λέει στον γραμματέα του ΚΚΕ πως ο Κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να δημιουργηθεί δίπολο των δύο μεγάλων κομμάτων που θα οδηγήσει στην «εξαφάνιση» των υπολοίπων και τον κάλεσε να βοηθήσει το ΚΚΕ να περάσει άμεσα νέος αναλογικότερος εκλογικός νόμος.

Το γκάλοπ που καταγράφει την πρωτιά της ΝΔ         

Η Νέα Δημοκρατία «παίρνει κεφάλι» από τον ΣΥΡΙΖΑ και προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 3,7% , στη δημοσκόπηση της Metron Analysis ,η οποία διενεργήθηκε λίγα 24ωρα μετά την ανάδειξη Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος. 

Συγκεκριμένα τα ποσοστά σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης διαμορφώνονται ως εξής

Νέα Δημοκρατία: 23,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%
Χρυσή Αυγή: 4,6%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1%
ΚΚΕ: 4,6%
Ποτάμι: 2,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%
Ένωση Κεντρώων: 2,7%
Λαϊκή Ενότητα: 2,3%
Επίσης τα υπόλοιπα ποσοστά κατανέμονται:
Άλλο
: 2,4%

Άκυρο/Λευκό: 7,6%
Δεν θα ψηφίσουν: 14,4%
Αναποφάσιστοι: 7,1%
ΔΑ: 2,4%
Η αδιευκρίνιστη ψήφος στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση ανέρχεται στο 35%.

Share.

Comments are closed.