ΟΛΠ: Βελτίωση της μίας και μοναδικής προσφοράς, της Cosco, ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ

0

Υποβολή βελτιωμένης προσφοράς για το πλειοψηφικό πακέτο (51% + 16%) του ΟΛΠ ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ από την κινεζική Cosco, τη μοναδική εταιρεία που κατέθεσε δεσμευτική οικονομική προσφορά.

Η καλύτερη προσφορά, στη βάση και των αποτιμήσεων των δύο ανεξάρτητων συμβούλων του Ταμείου, θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ: «το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοινώνει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσφράγισης της μοναδικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς για την διάθεση ποσοστού 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ, την οποία κατέθεσε η εταιρεία Cosco Group (Hong Kong) Limited».

Σύμφωνα με τους όρους της ανωτέρω διαδικασίας, «ζητήθηκε η υποβολή βελτιωτικής προσφοράς, η οποία θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, που προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα».

Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ανοίχτηκαν και οι δύο αποτιμήσεις των ανεξάρτητων συμβούλων που είχε προσλάβει το ΤΑΙΠΕΔ (Kantor και American Appraisal Hellas).

Η διαπραγμάτευση για το τίμημα συνεχίζεται

«Στόχος μας είναι να πετύχουμε το υψηλότερο τίμημα, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης συνεχίζεται» τόνισαν σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, όπου παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και των ξένων εμπειρογνωμόνων, έγινε το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς της μεγάλης κινεζικής εταιρείας.

Έως ότου δοθεί η τελική πρόταση της κινεζικής πλευράς, η διαπραγμάτευση των εμπλεκόμενων πλευρών συνεχίζεται ενώ το ΤΑΙΠΕΔ έως τότε δεν μπορεί να ανακοινώσει το ύψος του τιμήματος.

Εκτιμάται ότι το ποσό του τιμήματος που έχει καταθέσει η Cosco για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ είναι μεγαλύτερο από το ύψος της αποτιμήσεων της επιχείρησης που έχουν ήδη παραδοθεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων από τους δύο ανεξάρτητους αποτιμητές Kantor και American Appraisal Hellas.

Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του ΟΛΠ

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι οι μετοχές του ΟΛΠ τέθηκαν με απόφαση του Χρηματιστηρίου, και κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε αναστολή διαπραγμάτευσης, μετά από σχετική αίτηση που είχε υποβάλλει ο ΟΛΠ για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, έως ότου υπάρξει ενημέρωση από τον κύριο μέτοχο που είναι το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με το περιεχόμενο της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Η χρηματιστηριακή αξία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ανέρχεται σήμερα στα 364 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή της μετοχής της εταιρείας πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης, σημείωνε άνοδο 1,46% και η τιμή της διαμορφωνόταν στα 14,56 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΛΠ από αύριο και μετά από απόφαση του ΧΑΑ αναμένεται να τεθεί εκ νέου σε διαπραγμάτευση.

Share.

Comments are closed.