Ματαιώθηκε η πρεμιέρα των δημόσιων συζητήσεων για την Παιδεία

0

Διαμαρτυρίες και ένταση στην εκδήλωση της πρώτης δημόσιας συζήτησης για την Παιδεία, καθώς παρεμβάσεις εκπαιδευτικών και φοιτητών, που ανάρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, για τις συνθήκες εργασίας την αναπληρωτών, αλλά και για το ασφαλιστικό, εμπόδισαν την έναρξη της εκδήλωσης και οδήγησαν τελικά στη ματαίωσή της.

«Θέλουμε δουλειά, θέλουμε ζωή» φώναζαν περίπου 30 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές που είχαν  συγκεντρωθεί στο Ινστιτούτο Παστέρ. «Αφού ψηφίσατε και το τρίτο μνημόνιο, θέλετε και διάλογο» έγραφε το τεράστιο πανό που είχαν απλώσει μπροστά στο πάνελ που έχει στηθεί στον χώρο.

«Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» φώναζαν οι εκπαιδευτικοί που ζητούσαν μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

«Σήμερα ήταν η πρώτη εκδήλωση του εθνικού και κοινωνικού διάλογου για την παιδεία. Μια ολιγομελής ομάδα επέλεξε να μην αφήσει να γίνει ο διάλογος. Τους δώσαμε το λόγο, τους είπαμε να θέσουν τα αιτήματά τους. Δεν δέχτηκαν διότι ο στόχος τους ήταν η ματαίωση της συζήτησης. Είμαστε αποφασισμένοι ο διάλογος να συνεχιστεί με πολλούς τρόπους και οι συζητήσεις θα διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί. Παράλληλα θα συνεδριάσουν οι επιτροπές, ενώ θα υπάρξει και η αρθρογραφία. Θα συνεχίσουμε το διάλογο, διότι αυτό έχει ανάγκη η παιδεία μας. Έχει ανάγκη μιας μεγάλης μεταρρύθμισης που ουδείς μπορεί να ματαιώσει» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνης Λιάκος.

Η πρώτη συζήτηση θα είχε θέμα τους «σκοπούς και τους στόχους της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης». Θα γινόταν παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, με ομιλητές τον κ. Λιάκο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κώστα Γαβρόγλου, τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Κωνσταντίνο Θεοτοκά και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμο Κουζέλη.

Share.

Comments are closed.