Το Ποτάμι καταγγέλλει Σπίρτζη για απευθείας αναθέσεις

0

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για οκτώ απευθείας αναθέσεις και για υπεράριθμους συμβούλους και διοικητικούς υπαλλήλους, εξέδωσε το Ποτάμι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού

«Οκτώ απευθείας αναθέσεις αποτέλεσαν τον εορταστικό μποναμά του υπουργού Υποδομών σε ιδιώτες ή εταιρίες για έργα παρακολούθησης οδικών παραχωρήσεων. Η υπουργική απόφαση για απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών συμβούλων που αφορούν συμβάσεις με προϋπολογισμό στα οικονομικά όρια του νόμου, δηλαδή κάτω των 60.000 ευρώ, είναι εντελώς προκλητικές καθώς πλέον αποτελούν πάγια τακτική της κυβέρνησης αποτρέποντας την ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ώστε να προσλαμβάνονται οι επαΐοντες. Οι υπερβάσεις του υπουργού Υποδομών συνεχίστηκαν έτι περαιτέρω με την πρόσληψη ή απόσπαση υπεράριθμων συμβούλων και διοικητικών υπαλλήλων στο πολιτικό του γραφείο, οι οποίοι φθάνουν πλέον τα 21 άτομα αντί των συνολικά 7 που προβλέπονται στη σχετική απόφαση σύστασης του γραφείου.

Επιπρόσθετα, ο κατακερματισμός των δημόσιων έργων από την κυβέρνηση αποτρέπει τη διεξαγωγή ανοιχτών διαγωνισμών που είναι σε θέση να εξασφαλίσουν το δημόσιο οικονομικό συμφέρον και να αποτρέψουν τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Όλα αυτά τη στιγμή που οι ανεργία είναι στο κόκκινο, οι Έλληνες φορολογούμενοι δεινοπαθούν και χιλιάδες συνταξιούχοι δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους με τις συντάξεις πείνας που παίρνουν. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί της εφαρμόζοντας παλαιοκομματικές μεθόδους που προεκλογικά στηλίτευαν έχουν μεταλλαχτεί από πρώτη φορά αριστερά σε «πως να φάμε τον παρά». Αιδώς Αργείοι!»

Share.

Comments are closed.