FT: Το ελληνικό «όχι» και η μεγάλη κωλοτούμπα

0

Η λέξη που άφησε το δικό της στίγμα στο 2015 είναι το ελληνικό όχι που έβγαλε η κάλπη του δημοψηφίσματος του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον αρθρογράφο Πίτερ Σπίγκελ.

«Αν όλες οι ελληνικές τραγωδίες έχουν την στιγμή της κάθαρσής τους, τότε αυτή η στιγμή ήρθε με το δημοψήφισμα για τους όρους του τρίτου μνημονίου» λέει ο δημοσιογράφος της Financial Times.

Ο Σπίγκελ θυμίζει στους αναγνώστες του, τους πανηγυρισμούς των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας την άποψη των Βρυξελλών ότι το «όχι» σημαίνει πρακτικά απόρριψη του ενιαίου νομίσματος, τις προειδοποιήσεις για Grexit και την… kolotoumba που ακολούθησε, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποδέχεται το μνημόνιο των 86 δισ.

Το «όχι» είχε μόνο ένα αποτέλεσμα… να πικράνει τους συμμάχους του Τσίπρα στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, γράφει ο Σπίγκελ και θυμίζει ότι τελικά οι ψηφοφόροι ενέκριναν την απόφασή του να αλλάξει πορεία. «Προς το παρόν, οι έλληνες ψηφοφόροι λένε ναι»αναφέρει με νόημα ο δημοσιογράφος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Peter Spiegel με τίτλο «Oxi or Nai: A look at what comes next for Greece» στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.