Θράκη: Αγρότες έκαναν επίθεση στον Παναγιώτη Σγουρίδη

0

Άναψαν επικίνδυνα τα αίματα χθες το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο των Φερών, όπου θα ξεκινούσε στις 5.30 το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θρακών. Συγκεκριμένα αγρότες και κτηνοτρόφοι με επικεφαλής τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή επιτέθηκαν στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Τα χωράφια μας εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα και δεν έχουμε λάβει ακόμη αποζημίωση» είπε ο κ. Αλεξανδρής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο τούς οφείλει τα 10.000 ευρώ που είχανε δώσει οι κτηνοτρόφοι για τον εμβολιασμό των βοοειδών για την οζώδη δερματίδα.

Ο κ. Σγουρίδης δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες από κτηνοτρόφους, οι οποίοι τόνισαν ότι δεν έκανε τίποτα απ’ όσα υποσχέθηκε όταν ήταν υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης. Χαρακτηριστικά οι κτηνοτρόφοι τόνισαν ότι ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα φτάσουν στον Έβρο εμβόλια για τον εμβολιασμό των βοοειδών για την αποφυγή της εξάπλωσης της οζώδους δερματίτιδας, τα εμβόλια δεν έφτασαν ποτέ και οι κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν να τα αγοράσουν μόνοι τους μέσω Βουλγαρίας, καθώς στην χώρας μας οι τράπεζες είχαν περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

Τελικά οι αγρότες αποχώρησαν από τον χώρο του συνεδρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων ρυθμίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αλλά περιμένουν απάντηση.

Υπογράμμισε ότι υπήρχε αδυναμία να προμηθεύσει το υπουργείο τα εμβόλια και καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας για να διευθετηθεί λογιστικά το θέμα.

Πέρα από την ένταση μεταξύ αγροτών, κτηνοτρόφων και του κ. Σγουρίδη, ένταση υπήρξε και μεταξύ του υπουργού και του πρώην βουλευτή Έβρου των ΑΝΕΛ Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ίσως τη χειρότερη βραδιά στην πολιτική του διαδρομή να έζησε στις Φέρες, ο υφυπουργός υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν βουλευτές, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κόλλια – Τσαρουχά και ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, δέκτης αποδοκιμασιών έγινε μόνο ο κ. Σγουρίδης, με τους κτηνοτρόφους να τονίζουν ότι ενώ τους είχε υποσχεθεί πολλά όταν ήταν υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης, δεν τήρησε το παραμικρό.

Βίντεο από τα γεγονότα από thrakinea.gr

  1. Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Φερών Κώστας Αλεξανδρής εξηγεί γιατί πρέπει να αποχωρήσει ο Σγουρίδης

  1. Επίθεση κτηνοτρόφων και αγροτών στον Παναγιώτη Σγουρίδη

  1. Επίθεση Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναγιώτη Σγουρίδη

Share.

Comments are closed.