Με στόχο το νέο Προοδευτικό Σχέδιο η Δημοκρατική Συμπαράταξη

0

Με το βλέμμα στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση της ερχόμενης Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου στο γήπεδο Σπόρτινγκ, βρίσκονται τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς η συγκέντρωση θεωρείται ορόσημο στον δρόμο προς την Προγραμματική Συνδιάσκεψη της άνοιξης.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξης απευθύνει ήδη ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους «δημοκράτες και προοδευτικούς», όπως τους ονομάζει, πολίτες, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διευρύνουν τη συμπαράταξη πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων «απέναντι στα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Στόχος είναι η συνδιαμόρφωση μέσα από ανοιχτό διάλογο του νέου Προοδευτικού Σχεδίου για την χώρα και το μέλλον της, το οποίο και θα παρουσιαστεί στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016.

Κεντρική ομιλήτρια στην συγκέντρωση της Τετάρτης θα είναι, ως αναμενόταν, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, που στο μεταξύ συνεχίζει τις επισκέψεις της σε επιμέρους περιοχές και τις συναντήσεις της με τοπικούς φορείς, επιλέγοντας για σήμερα Παρασκευή, την Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα το Κορωπί και τα Καλύβια. Από το βήμα της συγκέντρωσης στο Σπόρτινγκ όμως, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι άλλοι φορείς που συναποτελούν την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Έτσι θα χαιρετίσουν ακόμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος και εκ μέρους των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, ο Νίκος Διακουλάκης.

Το διήμερο που πέρασε πάντως, από το Βερολίνο όπου βρέθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να παραβρεθεί στο συνέδριο του SPD, απέσπασε την στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών στο όλο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Ειδικότερα, σε επαφές της με ηγετικές μορφές όπως ο επικεφαλής του SPD Σίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Γουόλτερ Σταϊνμάιερ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ’ Αλέμα κ.α. , η Φώφη Γεννηματά έγινε αποδέκτης διαβεβαιώσεών τους για στήριξη στις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και τις προσπάθειες ανασύνταξης της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

Share.

Comments are closed.