Μετά την παιδεία, ο Μπαλτάς κακοποιεί και τα γλυπτά του Παρθενώνα

0

Είναι γνωστή στο πανελλήνιο η θητεία του κ. Μπαλτά στο Υπουργείο Παιδείας. Το να ασχοληθεί κανείς με αυτό δεν έχεα πια νόημα. Έλα όμως που τώρα ήρθε και η σειρά των γλυπτών του Παρθενώνα να υποστούν τις ζημιές τους από τις γκάφες του.

Νομίζουμε ότι σε όλους μας είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δίνει εδώ και πολλά χρόνια μάχη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από την Βρετανία. Να όμως που ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς για άλλη μια φορά την έκανε την γκάφα του (για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλον χαρακτηρισμό) και μάλιστα διπλή.

Ο υπουργός Πολιτισμού αφού αρχικά αποκάλεσε τα γλυπτά «Ελγίνεια» και όχι γλυπτά του Παρθενώνα, εν συνεχεία αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τα διεκδικήσει νομικά.

Μιλώντας σε δημόσια συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής και απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με τις κινήσεις του υπουργείου Πολιτισμού για την επιστροφή των γλυπτών είπε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νομικές διεκδικήσεις γιατί εκτιμά ότι η χώρα μας θα χάσει το δικαστήριο.

«Η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο» είναι η φράση του κ. Μπαλτά που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Share.

Comments are closed.