Ειδικό αυτοκόλλητο τσιπάκι – σήμα από το 2016 σε όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα

0

Ένα νέο ειδικό αυτοκόλλητο με ενσωματωμένο τσιπάκι, σκέφτεται να αντιμετωπίσει το υπουργείο οικονομικών εντός του 2016 το φαινόμενο μη πληρωμής όχι μόνο των τελών κυκλοφορίας αλλά και των ασφαλίστρων και του ελέγχου σε ΚΤΕΟ.

Μάλιστα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο να καταστεί υποχρεωτικό ακόμη και για αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας (επιβατικά αλλά και φορτηγά) που θα εισέρχονται στην χώρα μας για λίγες μέρες.

Το μέτρο αυτό έρχεται στο φως την στιγμή που η κυβέρνηση μελετά παράλληλα την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ως αντιστάθμισμα για την μείωση των τελών κυκλοφορίας, μέτρο που θα προκαλέσει ντόμινο όχι μόνο στην αγορά των αυτοκινήτων αλλά ακόμη και στα είδη ευρείας κατανάλωσης. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο ειδικό σήμα θα πρέπει να προμηθευτούν υποχρεωτικά όλοι οι κάτοχοι οχημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας, θα έχουν περάσει εμπρόθεσμα από ΚΤΕΟ και θα έχουν πληρώσει ασφάλιστρα. Στο σήμα θα υπάρχει ενσωματωμένο ένα τσιπάκι το οποίο θα «διαβάζουν» ειδικά μηχανήματα που θα προμηθευτεί η αστυνομία, προκειμένου να γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα ο έλεγχος οπουδήποτε στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ειδικό σήμα θα πρέπει αν προμηθευτούν υποχρεωτικά και όλα τα οχήματα που θα μπαίνουν στην χώρα. Το αντίτιμο που θα πληρώνουν οι οδηγοί των οχημάτων με ξένες πινακίδες θα εξαρτάται από την διάρκεια παραμονής στη χώρα μας και θα κλιμακώνεται αναλόγως.

Share.

Comments are closed.