Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να ντρέπεται για τα κλισέ και τα ψέματα

0

Ο κ. Θεοδωράκης, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι θέλησε να ασκήσει πολιτική με κλισέ – επικαλούμενος το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» που αίρεται σήμερα με το νομοσχέδιο αυτό – πήγε στις εκλογές με κλισέ και ψέματα και με αυτά τις κέρδισε.

Αφού ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που είπε «κανένας φόρος στους αγρότες, επαναφορά του κατώτερου μισθού, όλοι γυρίζουν στο Δημόσιο, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και δώρο η ΔΕΗ, τα διόδια και οι συγκοινωνίες, μόνο λύρες και νταούλια να μάθουμε να παίζουμε και οι ξένοι θα χορεύουν και θα πληρώνουν», πρόσθεσε πως «δεν είναι ηγέτες αυτοί».

Ανεξάρτητα, όπως είπε «αν είπαν συνειδητά ψέματα οπότε είναι πολιτικοί απατεώνες, ή αν έλεγαν αυτό που νόμιζαν, αυτό που πίστευαν, αυτό που κάποιος τους είπε, αυτό που σκέφθηκαν βλέποντας Λαζόπουλο».

«Βγείτε τώρα και πείτε στα εξαπατημένα πλήθη ότι δεν είχαμε κανένα σχέδιο, έπρεπε να είχαμε συμφωνήσει από την Άνοιξη, δεν διαπραγματευτήκαμε τίποτε το ουσιαστικό», ζήτησε από την κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας πως δεν τα λέει ο ίδιος αυτά «αυτοί που φεύγουν το λένε, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ήταν ο νούμερο τρία έμπιστος της προηγούμενης διακυβέρνησης»…

«Βγείτε λοιπόν στον κόσμο να δικαιολογήσετε αυτά τα μέτρα. Δεν θα μπορέσετε. Γιατί τα περισσότερα από αυτά είναι άδικα. Και όσα δεν είναι άδικα είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με αυτά που τους είχατε υποσχεθεί» προσέθεσε προς τα κυβερνητικά έδρανα, αλλά διευκρίνισε πως το Ποτάμι δεν θα πει «καλά να πάθετε και καλά ξεμπερδέματα» παρά προτείνει και θα προτείνει λύσεις.

«Ξεπεζέψτε λοιπόν από τον άρμα της αυταρέσκειας και προσπαθήστε να βρείτε λύσεις», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξακολουθεί να κυβερνάει φωνάζοντας συνθήματα, φτιάχνοντας πρόχειρους νόμους, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς στόχευση. Με αφορμή δε, την φορολογία στο κρασί ο κ. Θεοδωράκης είπε πως θα διαλύσει τους παραγωγούς στην Σάμο, στην Κρήτη, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο.

Αναφερόμενος στην επίθεση στο Παρίσι, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε ορισμένους του ΣΥΡΙΖΑ που «αναπαράγουν ανόητα κλισέ για τους φτωχοδιάβολους βομβιστές», ζητώντας να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι «είναι προσβολή στα θύματα, είναι σαν να τους λέτε «οι φτωχοί σκότωσαν τους πλούσιους».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός πήγε «απροετοίμαστος» στην Τουρκία και κάλεσε την κυβέρνηση να εξαιρέσει από τους ερασιτεχνισμούς της τις σχέσεις μας με την Τουρκία, διότι «μπορεί να είναι καταστροφικό».

Share.

Comments are closed.