Βόμβα: Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από βουλευτής

0

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας. 

Το Μέγαρο Μαξίμου από χθες το βράδυ είχε πληροφορίες ότι ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Μάλιστα ο κ. Σακελλαρίδης αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε κορυφαία στελέχη του κόμματος, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία στη βουλή επειδή διαφωνεί με διατάξεις του ν/σ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, χθες το βράδυ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σακελλαρίδη με τον τελευταίο να ζητά αλλαγές σε πολλές από τις διατυπώσεις του ν/σ, κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.  

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο κ. Σακελλαρίδης είχε εκφράσει εδώ και δύο ημέρες τις διαφωνίες του ενώ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, την οποία ανέγνωσε ο προεδρεύον Δ. Κρεμαστινός, ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάτασή του. Τη θέση του θα καταλάβει ο νυν γγ του υπουργείου Εσωτερικών Χρίστοφορος Βερναρδάκης.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα».

Ο νοών νοείτω για το τι θα γίνει το βράδυ.

Share.

Comments are closed.