Πούτιν: Υπάρχουν και χώρες του G20 που χρηματοδοτούν τους ISIS

0

Την χρηματοδότηση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους από τουλάχιστον 40 χώρες αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου μετά την σύνοδο του G20 ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας μάλιστα ότι ορισμένες από αυτές τις χώρες εκπροσωπούνται στη σύνοδο της Αττάλειας.

Ιδιώτες χρηματοδότες από 40 χώρες

«Έδωσα παραδείγματα που βασίζονται δικά μας στοιχεία και αφορούν σε χρηματοδότηση σε μονάδες του Ισλαμικού Κράτους από ιδιώτες. Αυτά τα χρήματα όπως έχουν εξακριβώσει, προέρχονται από 40 χώρες. Μερικές από αυτές τις χώρες είναι μέλη του G-20» είπε ο ρώσος πρόεδρος επικαλούμενος πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να σταματήσει το παράνομο εμπόριο πετρελαίου που χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές. Αρνήθηκε πάντως να αναφέρει συγκεκριμένες χώρες, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να ενωθούν ενάντια στην τρομοκρατία.

Ένας αγωγός πάνω σε ρόδες

«Έδειξα στους συναδέλφους μου φωτογραφίες από δορυφόρους και κατασκοπευτικά αεροσκάφη που δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος αυτού του παράνομου εμπορίου πετρελαίου και παραγώγων πετρελαίου» είπε ο κ. Πούτιν και περιέγραψε μια από τις φωτογραφίες αυτές που δείχνει βυτιοφόρα οχήματα να σχηματίζουν μια ουρά δεκάδων χιλιομέτρων παρομοιάζοντας μάλιστα αυτό το κονβόι με έναν αγωγό πάνω σε ρόδες.

Share.

Comments are closed.