Μεσολόγγι: Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

0

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στην Αθήνα  με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή,  η παρουσίαση της υποψηφιότητας «Μεσολόγγι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Λόγου της  Στοάς του Βιβλίου του Αρσάκειου Μεγάρου παρευρέθηκαν διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, βουλευτές, πρόεδροι οργανισμών, φορέων και συλλόγων από Αθήνα και Μεσολόγγι, καθώς και πλήθος κόσμου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γ.Γ. του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Παν. Κοντός.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγαθ. Κότσαλου, των καθηγητών Κλασσικής Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών Β. Λαμπρινουδάκη,  Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Παν/μίου Παν. Πουλή, Συνταγματικού Δικαίου Σπ. Βλαχόπουλου και του  Δρ. Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Φ. Σπυρόπουλου

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο αδελφός της αείμνηστης Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, Σπύρος Μερκούρης, ενώ μήνυμα υποστήριξης απέστειλαν ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης Νίκος Αλιάγας και ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός.

Η πρώτη ομιλία, έγινε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας Δρ. Ολυμπία Βικάτου, η οποία έκανε ιστορική «ξενάγηση» στην περιοχή, παρουσιάζοντας τα εξαιρετικής σημασίας κατάλοιπα και μνημεία του πολιτισμού της από την προϊστορική εποχή, έως τα μεταβυζαντινά και νεώτερα χρόνια. Ακολούθησε η ομιλία του καθηγητή Παναγιώτη Κοντού, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που την περιβάλλει, διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα και την ιδιαίτερης ομορφιάς φυσιογνωμία της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του λογότυπου ««Μεσολόγγι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 από τον κ. Γιάννη Καρλόπουλο, καθώς και της διαδικτυακής σελίδας της υποψηφιότητας από τον κ. Γιάν. Μαρκάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  οι βουλευτές Μ. Τριανταφύλλου, Μ. Σαλμάς, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Πάντζας, Γ. Δημαράς και Ν. Κωνσταντόπουλος, ο π. πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Παν. Σόμπολος, ο πρόεδρος των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. Θ. Μπλίκας και ο Δ/νων Σύμβουλος Νίκος Τσαραπατσάνης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Κ. Ρόκκος, ο π. Υπουργός Νίκος Βερνίκος, Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι νομικών προσώπων του Δήμου, καθώς και πολλά μέλη του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής.

Share.

Comments are closed.