Όλα τα νέα όρια ηλικίας συντάξεων στο Δημόσιο

0

Διευκρινίσεις για τις αλλαγές στα όρια συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο δίνει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Στις νέες διατάξεις, υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις, όπου αυξάνεται μέχρι και 17 έτη το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στους δημόσιους υπαλλήλους. Περιγράφονται αναλυτικά τα όρια ηλικίας και οι κατηγορίες εκείνες εργαζομένων στο δημόσιο που επιβαρύνονται με την αύξηση των ορίων ηλικίας, σταδιακά από 19 Αυγούστου 2015 και μετά.

Γίνεται ειδική αναφορά δε για τον νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, ο οποίος αφορά όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1 /1/ 2015 και μετά, αλλά και όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31/12/2014 και έχουν αποχωρήσει ή θα αποχωρήσουν από την Υπηρεσία από 1/9/2015 και μετά.

Στην ίδια εγκύκλιο θεσπίζονται οι προϋποθέσεις για την καταβολή του κατωτάτου ορίου σύνταξης. Επίσης, αποσαφηνίζεται και ο νέος τρόπος υπολογισμού του ποσού της μείωσης της σύνταξης στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος αποχωρεί πριν τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιος Χουλιαράκη σε μορφή pdf

Share.

Comments are closed.