Την ώρα που θαλασσοπνίγονται παιδιά, εσείς θα φωτογραφίζεστε;

0

Τσίπρας πρόσφυγες αεροδρόμιο«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος αποχαιρέτισαν το πρωί της Τετάρτης τους πρώτους 30 πρόσφυγες που αναχώρησαν για το Λουξεμβούργο στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε χώρες της ΕΕ.

Οι τρεις πολιτικοί είχαν σύντομη συζήτηση με τους 30 πρόσφυγες λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος που θα τους μεταφέρει στο Λουξεμβούργο με πτήση της Aegean. Πρόκειται για δύο οικογένειες Ιρακινών και τέσσερις οικογένειες από τη Συρία. Ανάμεσα στους πρόσφυγες που έφυγαν από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ήταν μια έγκυος και δύο παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η επιλογή τους έγινε με βάση κριτήρια για την «ευαλωτότητα», σε συνεργασία της Ύπατης Αρμοστίας και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου. Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες έμειναν στον Ελαιώνα, κάποιοι δε εξ αυτών είχαν φτάσει μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στη Λέσβο.»

Όλα αυτά τα πληροφορήθηκα από τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης και ένιωσα υπέροχα! Ένιωσα περήφανος που η χώρα μου και η κυβέρνησή της, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, «αγωνίζονται» για τα περίφημα ανθρώπινα δικαιώματα! Αγωνίζονται να λύσουν τα προβλήματα και μάλιστα αυτό που μας έχει προκύψει αυτό τον καιρό με τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Όλα αυτά τα συναισθήματα δεν κράτησαν και πολύ. Γιατί; Μα γιατί το μάτι μου έπεσε σε μια φωτογραφία του σπουδαίου φωτορεπόρτερ Δημήτρη Μεσσήνη που μου τα ανέτρεψε όλα και με έκανε να θυμώσω!

αγνωστο παιδίΤι ήταν αυτό; Μα, μια φωτογραφία! Μια φοβερή φωτογραφία του Δημήτρη Μεσσήνη που δείχνει έναν τάφο και ένα κομμάτι μάρμαρο που επάνω γράφει: «Άγνωστο μικρό» 30-9-2015. Προφανώς είναι κάποιο από τα τόσα παιδάκια που πνίγονται καθημερινά στο Αιγαίο στην προσπάθεια των οικογενειών του να ξεφύγουν από την κόλαση που έχουν δημιουργήσει οι δυο μεγάλες δυνάμεις.

Όχι κύριοι επίσημοι δεν έχετε το δικαίωμα να φωτογραφίζεστε και να κομπάζετε, όσο υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα που δείχνει η φωτογραφία!

Θα πρέπει να ντρέπεστε, όπως θα πρέπει να ντρέπονται όλοι αυτοί που αποδέχονται αυτή την απάνθρωπη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Σταματήστε τις φωτογραφίσεις και κάντε κάτι, ώστε να σταματήσει η φρίκη που βιώνουν καθημερινά αυτοί οι ταλαίπωροι συνάνθρωποί μας που θαλασσοπνίγονται κυριολεκτικά στο Αιγαίο…

Share.

Comments are closed.